Museumnacht

Zaterdag 5 november van 19:00 tot 00:00 uur gaat de duisternis de geheimen van de culturele instellingen ontraadselen. Ontdek en ervaar alle workshops en optredens die tijdens de Museumnacht die te zien zijn bij Kaliber Kunstenschool, Studio 15 en Metropool en laat je verrassen.

Muziek

In de ontmoetingsruimte kun je luisteren naar Kaliber String Players, dit ensemble bestaat uit kinderen van 10 en 11 jaar oud. Ben je nieuwsgierig of je zelf ook viool zou willen spelen? Tijdens de museumnacht krijg je de kans om het uit te proberen! Je kunt je ook laten betoveren door mooie muziekstukken die cellisten Andre Klopman en Erica Verhage ten gehore brengen of dans mee met diverse bands!

Workshops

Durf jij het aan om puur op de tast en je gevoel een kunstwerk te maken? In een pikdonkere ruimte ga je een sculptuur maken. Liever een beetje sfeerverlichting? Dan zit je bij de creatieve cursus Tekenen op de juiste plek.

Wie zin heeft in een energieke en actieve avond kan aansluiten bij de workshop Jazz Dance, Hiphop of stap in de wereld van Balfolk! Hier leer je in korte tijd verschillende West-Europese volksdansen.

Zelf muziek maken? Dit kan met de workshop ukelele bij het kampvuur. De ukelele is een makkelijk, klein en toegankelijk instrument dat je overal mee naartoe kunt nemen. Met dit vrolijke instrument wordt dit ongetwijfeld een hele gezellige workshop!

Theater

In het donker zie je meer, dat nemen we letterlijk bij dit luisterspel. Er worden verschillende scènes gespeeld die over donker, licht en duisternis gaan. In het donker wordt jouw gehoor flink op de proef gesteld. Kom langs en ervaar het zelf!

Kaliber Popschool bandpresentatie! 
Met elkaar in een band spelen is een van de mooiste dingen die er is! Onder leiding van Docent Ruben De Wilde krijgen leerlingen van Kaliber Bandcoaching. Vanavond staan deze bands op de planken om een presentatie te geven voor publiek.

Studio15 Enschede
Studio15 Enschede is de nieuwe creatieve broedplaats voor jongeren van 12 tot en met 30 jaar. Wekelijks kunnen jongeren gebruik maken van verschillende ruimtes en coaches om hun eigen talent (verder) te ontwikkelen.. Tijdens de Museumnacht vind je een groot aanbod van workshops, masterclasses en uitvoeringen in de studio’s.

Leren DJ’en en produceren?

De DJ set en microfoon staan al voor je klaar! Samen met het Waves collectief organiseert Studio 15 een Open Deck avond om nieuwe producers en dj’s de kans te geven om van zich te laten horen. Weet je nou nog niet zo goed waar je moet beginnen met DJ’en? Na de basisinstructie van coach Leroy kun je direct aan de slag op een professionele DJ set.

Masterclass Live Electronica met Dawn of a New World

Dawn of a New World (Niek Meijer) maakt als soloartiest dansbare en atmosferische elektronische muziek. In deze workshop geeft hij een optreden gevolgd door een uitleg over welke spullen en technieken hij gebruikt om zijn eigen muziek te maken.

Songwriting met Ellis Sportel

Wil jij eigen teksten leren schrijven? Zangcoach Ellis weet alles op het gebied van zang en songwriting. Kom langs en leer een bijzondere techniek. Ook geeft Ellis een zangworkshop ‘MoTown’. Daar ga je werken aan samenzang en leer je de basis van samen harmonieën zingen!

Bekijk hier het programma van Metropool!

Wil je deze avond niet missen? Koop dan kaartjes op www.museumnachtenschede.nl en kom langs in het Muziekkwartier.

Zie hieronder het programma van Kaliber Kunstenschool