Auditie JeugdKunstAcademie

Ben jij gek op alles wat te maken heeft met kunst? Wil je zelf ontwerpen, houd je van grafisch design, vind je schilderen, beeldhouwen en tentoonstellingen het einde? Doe mee met de JeugdKunstAcademie!

De audities (toelating) voor de talentklas Beeldende kunst: de JeugdKunstAcademie, vinden plaats tijdens de open huizen van Kaliber.

Almelo: 4 september om 13:30 uur
Enschede: 11 september om 13:30 uur

Meld je aan door te mailen naar han.kobes@kaliberkunstenschool.nl.

Over de JeugdKunstAcademie

Deze talentenklas is voor iedereen die echt voor kunst gaat! Het is geschikt als voorbereiding op het toelatingsexamen voor de kunstacademie of als doorstroom voor de vooropleiding kunstacademie. Tijdens een jaar JKA krijg je zes verschillende modules, allemaal met een eigen inhoud. Zo leer je van alles wat! Het eerste jaar komen onder meer schilderen, sculpture, cross-media (film, animatie, illustratie) en tentoonstellen aan bod. De modules worden door verschillende docenten begeleid, inspirerende docenten met een eigen kunstpraktijk. Voor sommige lessen ga je op pad, bijvoorbeeld voor het bekijken van een tentoonstelling.

Over de auditie

De auditie voor de JeugdKunstAcademie zal maximaal 1 uur in beslag nemen. Het heeft een ontspannen karakter. Je krijgt ter plaatse een opdracht en voert die uit. Er is dus geen voorbereiding nodig! Daarnaast krijg je ook een gesprek, om je motivatie toe te lichten en is er ruimte om vragen te stellen. Het is een pre wanneer er werk van thuis wordt meegebracht (portfolio), maar dit is niet noodzakelijk.

Kun je niet op bovenstaande data?

Dan is er de mogelijkheid om op een later moment auditie te doen. Dit zal aan het begin van het seizoen zijn (september), tijdens een les. Je dient hiervoor nu alvast een proefles aan te vragen.