Basismuziek

Spelenderwijs met muziek beginnen? Bij Kaliber ontdek je jouw muzikale voorkeur. Samen met andere kinderen zet je de eerste stappen zetten in de wereld van muziek. Maak kennis met onze cursussen Music4Kids en Basisblokfluit!

Music4Kids
Music4Kids is een moderne variant op algemene muzikale vorming. In een jaar tijd maken kinderen uit groep 4 en 5 spelenderwijs kennis met diverse instrumenten uit orkesten en (pop)bands. Van blokfluit tot boomwhacker en van klokkenspel tot trommel. Met behulp van moderne middelen wordt een interactieve les gegeven, waarbij veel waarde wordt gehecht aan zang, dans, ritme en uitvoering. Zo ontdek je wel instrument jou het beste ligt vindt. Een leuke en veelzijdige cursus!

Je kunt deelnemen aan Music4Kids in Wierden.

Lees meer en boek de cursus

Basisblokfluit
De blokfluit is een van de leukste instrumenten om muziek op te leren maken! Bij de startklas basisblokfluit leren kinderen tussen 6 en 12 jaar in groepsverband de basisbeginselen van muziek. Het leuke aan de blokfluit is dat je het snel kunt leren en dat je in een groep al gauw gezamenlijk de mooiste muziek kunt maken. In een jaar leer je alles over dit veelzijdige instrument, waarna je je verder kunt ontwikkelen in wat jij het leukst vindt.

Er starten groepen in Almelo, Enschede en Oldenzaal, maar ook in Tubbergen gaan we van start bij voldoende interesse.

Lees meer en boek de cursus