Broken Brass Dag

In samenwerking met Broken Brass, Oyfo, Muziekschool Borne en OBM organiseert Kaliber Kunstenschool op 15 mei de grote Broken Brass Workshopdag! Tijdens de workshop word je uitgedaagd om op een nieuwe manier naar je instrument te kijken. Deze workshop geeft niet alleen een dosis energie en speelplezier, maar laat ook ruimte voor improvisatie, eigen inbreng en creativiteit. Er wordt gewerkt aan een van de nummers uit het ‘Broken Brass Songbook’ en dit resulteert aan het eind van de dag in een superleuk gezamenlijk optreden!

De workshop wordt gegeven door de bandleden van Broken Brass, bekend van hun next level brassmuziek! Alle deelnemers worden begeleid door een workshopleider van hun eigen instrument en kijken mee over de schouder van de andere instrumenten. Na een korte introductie wordt er in twee groepen aan het nummer gewerkt. In de ene groep zal er inhoudelijk naar de muziek worden gekeken, waarbij onder andere de manier van spelen, articulatie, houding, ademhaling, maar vooral ook (podium)presentatie en spelplezier aan bod komen.

De andere groep zal zich bezig houden met improvisatie én met het gebruik van de effectpedalen bij blaasinstrumenten. Broken Brass gebruikt live effect pedalen om sounds en effecten als reverb, delay, octaver, chorus en flanger toe te passen. Tijdens dit onderdeel van de workshop zul je zelf ervaren welk effect dit heeft op de sound van het blaasinstrument en word je uitgedaagd zelf keuzes te maken in het gebruik van de pedalen. Nadat je beide onderdelen hebt gevolgd zal er gezamenlijk worden gerepeteerd en opgetreden. Speel jij mee op deze superleuke dag?

Datum: 15 mei
Tijd: 14:00 – 17:00 uur

Locatie: Studio15, Kolthofsingel 15, Almelo
Voor wie: koper- en houtblazers, drummers en percussionisten van elk niveau (vanaf ongeveer een jaar les)
Leeftijd: alle leeftijden
Tickets: € 5 per persoon

Geef je op via info@kaliberkunstenschool.nl onder vermelding van het aantal personen, leeftijd(en) en instrument.