Breakdance

Breakdance, ook bekend als breaking of b-boying, is een dansstijl. Breakdance vormt samen met rap, graffiti en dj-en de vier elementaire onderdelen van hiphop. De workshop breakdance traint je lenigheid, kracht, ritmegevoel en motoriek om de bewegingen van deze coole dansvorm onder de knie te krijgen. De ‘turtle’ en een ‘backspin’ zijn typische breakdance figuren. Geen ervaring? Geen probleem! Tijdens deze workshop leert de docent op basis van het niveau van de groep de basisvaardigheden aan de leerlingen.

Deze workshop is goed te combineren met andere workshops of in te passen in een dagproject.

Duur (minimaal) 60 minuten
Competenties –      Het benutten en gebruikmaken van lenigheid

–      Het trainen en ontwikkelen van kracht

–      Choreografie uitvoeren op muziek

–      Bewustworden van de motoriek van het lichaam

–      Waarnemend vermogen ontwikkelen

–      Presenteren van de choreografie en geleerde technieken

Leerdoelen Deze workshop sluit aan bij kerndoelen 48 (produceren) 49 (presenteren) 52 (reflecteren) 54 (danselementen) 57 (bewegen op muziek)
Prijs Op aanvraag

Wilt u deze workshop afnemen? Neem dan contact op met educatie@kaliberkunstenschool.nl of bel naar 088-4868700.