Dansschool Almelo

Bij de dansschool van Kaliber Kunstenschool in Almelo kun je les krijgen in alle verschillende dansstijlen onder één dak. Gaat je hart uit naar het klassieke ballet of werk je je liever in het zweet bij breakdance? Het kan allemaal!

 

 

Kleuterdans

Als je 4 jaar bent kan je al beginnen met lessen Kleuterdans! Hierbij leer je op speelse wijze de bewegingsmogelijkheden van je lichaam kennen. In de lessen wordt dan ook gewerkt aan onder andere houding, muzikaliteit en speelt creativiteit een grote rol. Dit komt naar voren door thematische opdrachten die je uitdagen om je verder te ontwikkelen. Het gebeurt natuurlijk allemaal spelenderwijs, om zo het dansplezier te bevorderen en die passie voor dans over te brengen. Bij onze dansschool in Almelo willen we gebruik maken van het inlevingsvermogen en de bewegingsenergie die jij te bieden hebt. Er wordt naast klassieke muziek gebruik gemaakt van een assortiment aan andere muziekstijlen die passen bij jouw bewegingswereld.

Ballet

Vanaf 6 jaar mag je meedoen met Ballet bij onze dansschool in Almelo! Ballet is dé klassieke dansvorm die de basis is van alle andere dansstijlen. De kennismaking met Ballet komt door aan de slag te gaan met oefeningen aan de ‘barre’, ‘au milieu’ en diverse passen en sprongen. Er is natuurlijk ook ruimte voor je eigen expressie en creativiteit. Ballet helpt onder andere bij een correcte lichaamshouding, coördinatie, lenigheid, kracht en muzikaliteit. De opleiding is opgedeeld in verschillende leeftijdsgroepen. Als je al gevorderd bent mag je meedoen met of doorstromen naar de talentklas, waarbij je extra lessen krijgt. Ook heb je daar meer mogelijkheden om op te treken en podiumervaring op te doen. Er worden tot slot speciale workshops en masterclasses aangeboden. Al met al is het een mooie opstap naar een eventuele vakopleiding.

Ballet

Breakdance

Wil je liever iets meer actie? Dan is de cursus Breakdance iets voor jou! Deze cursus van onze dansschool in Almelo wordt gehouden bij de geweldige dansstudio van Studio15. Met Breakdance train je je lenigheid, kracht, ritmegevoel en motoriek: alles wat je nodig hebt om die energieke bewegingen onder de knie te krijgen. De lessen draaien om expressie en originaliteit, om zo je eigen dansstijl te ontwikkelen. Breakdance is prima als een individuele dansstijl, maar kan ook heel leuk zijn in een groep (crew)! Een belangrijk aspect zijn namelijk de battles: hierbij dans je tegen elkaar om te zien wie de beste is. Het doel is dan ook om elkaar met gebaren een beetje belachelijk te maken, maar dit komt allemaal uit het respect wat je voor elkaar hebt. Het kan je dus met andere mensen verbinden. Ook verbind het je met de grond; breakdancers staan er om bekend veel op hun handen en vlak boven de vloer te dansen. Maak je echter geen zorgen, het voorbereidende werk zoals uprock of toprock doe je gewoon met beide voeten op de vloer. Durf jij het aan om toch onder andere headspins en backspins te leren? Kom dan eens bij ons langs!

Yoga

Als je toch liever voor de rust gaat bieden wij ook Yoga aan. In de hedendaagse maatschappij ervaart bijna iedereen veel stress en hebben we het altijd druk. Hierdoor nemen we te weinig tijd voor onszelf, waardoor we niet toekomen aan de rust en reflectie die we soms nodig hebben. Yoga kan je ondersteunen dit toch te doen. Verder ontwikkel je ook je flexibiliteit en kracht, optimaliseer je je ademhaling en krijg je meer energie, focus en verbinding. Deze yogalessen zijn onderdeel van onze dansschool in Almelo en speciaal voor 55-plussers.

Yoga in Almelo

Modern Jazz

Tot slot is er bij onze dansschool in Almelo nog Modern Jazz. In deze lessen worden verschillende moderne technieken gecombineerd en behandeld, zoals bijvoorbeeld Graham, Cunningham en Limon. Het is een mooie dansstijl waarin techniek net zo belangrijk is als emotionele inleving en lichaamsbewustzijn. Het kan sierlijk zijn, technisch en emotioneel. Er wordt in de lessen onder andere gewerkt en de ballet- en jazztechnieken die de basis vormen voor mooie houding als danser. Het draait dus vooral om choreografie, improvisatie en creativiteit.