Dansschool Enschede

Kaliber Kunstenschool is dé dansschool van Enschede! Wil je graag klassiek ballet of liever breakdance leren? Het kan allemaal, want alle verschillende dansstijlen zitten bij Kaliber onder één dak. Alles is mogelijk en alles is leuk, er zit altijd iets voor je tussen! Bekijk hieronder een selectie van onze soorten dansles in Enschede.

Bekijk hier ons aanbod:

Peuterdans

Bij onze dansschool in Enschede kan je als je 2,5 jaar bent al kennis maken met dansen! Bij Peuterdans ga je samen met andere kindjes kennis maken met elkaar, verschillende muzieksoorten en dansstijlen. Tijdens de les kan je je helemaal in- en uitleven om je bewegingsmogelijkheden beter te ontwikkelen. Het is een super leuke manier om je fysiek en muzikaal te ontwikkelen. Er wordt gedanst op liedjes die misschien al kent van televisie, terwijl andere liedjes helemaal nieuw zijn. Verder stimuleert het je om creatief te denken, samen te spelen en ritmisch te bewegen. Het helpt je kracht op te bouwen, vriendjes en vriendinnetjes te maken en maakt je gelukkig!

Peuterdans

Ballet

Daarna kan je vanaf 6 jaar meedoen met Ballet. Ballet is een klassieke dansvorm, die eigenlijk de basis is van alle andere dansstijlen. Je leert kennis maken met deze dansstijl door aan de slag te gaan met oefeningen aan de ‘barre’, ‘au milieu’ en diversen passen en sprongen. Natuurlijk is het ook ruimte om je eigen creativiteit en improvisatie in te brengen. Deze dansstijl helpt je bij een correcte lichaamshouding, coördinatie, lenigheid, kracht en muzikaliteit. De balletopleiding bij onze dansschool in Enschede is opgedeeld in verschillende leeftijdsgroepen, en als je al gevorderd bent mag je meedoen met of doorstromen naar de talentenklas. Bij de talentenklas krijg je extra lessen, meer mogelijkheden om op te treden en podiumervaring op te doen en worden er speciale workshops en masterclasses aangeboden. Het is een mooie opstap naar een vakopleiding

Breakdance

Als je liever iets met meer power wil doen is de cursus Breakdance iets voor jou! Hierbij train je je lenigheid, kracht, ritmegevoel en motoriek om die energieke bewegingen onder de knie te krijgen. De lessen gaan uit van originaliteit, expressie en het creëren van je eigen dansstijl. Verder ontstaat er door Breakdance verbinding. In de basis is het dan wel een individuele dansvorm, je kan het ook zeker met een groep (crew) doen! Een van de belangrijkste aspecten van Breakdance zijn namelijk de battles. Daarbij dans je tegen elkaar om te zien wie de beste is, maar uiteindelijk hebben de dansers natuurlijk veel respect voor elkaar. Breakdancers staan er om bekend veel op hun handen en vlak boven de vloer te dansen, maar het voorbereidende werk zoals de uprock of de toprock gebeurt gewoon met beide voeten stevig op de vloer. Durf jij het aan om onder andere headspins en backspins onder de knie te krijgen? Kom dan langs bij onze dansschool in Enschede!

Yoga

Voor diegene die juist even rust willen en willen ontspanning bieden wij ook Yoga. Tegenwoordig is iedereen altijd druk en ervaart veel stress, waardoor we te weinig tijd voor onszelf nemen en niet toekomen aan rust en reflectie. Neem deze rust en ontwikkel je flexibiliteit en kracht, optimaliseer je ademhaling en krijg meer energie, focus en verbinding. Onze yogaschool bevindt zich bij onze dansschool in Enschede!

Yoga in Enschede bij Kaliber Kunstenschool

Overige dansstijlen

Nog steeds niet overtuigd? We bieden ook nog andere dansstijlen! Zo hebben we bij onze dansschool in Enschede ook Dansexpressie en Impro Choreo. Bij Dansexpressie ligt de focus op creatief en improviserend te werk gaan. Het is een moderne dans die goed aansluit bij individualisme en expressionisme, een wisselwerking tussen beweging en beleving. Impro Choreo (ook wel bekend als improvisatiedans) draait ook om verbeelding en creativiteit, maar hierbij creëer je zelf de dansbewegingen aan de hand van thematische opdracht. Je leert dus je eigen choreografie te bedenken en uit te voeren.

Bekijk hier ons aanbod: