Doe mee met onze Dansweek!

Van 9 tot 15 december gooien we de voetjes van de vloer en gaan we lekker dansen bij Kaliber! Dans jij met ons mee? Dat kan deze hele week zonder aanmelding of kosten. Bekijk ons hieronder en kom langs! Je vindt de dag en tijd als je doorklikt op de cursusnaam.

Kleuterdans

Gegeven in Oldenzaal, Almelo, Enschede en Nijverdal

Deze speelse cursus is voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Ga op allerlei verschillende muziekstijlen je eigenlijk bewegingsmogelijkheden ontdekken! In de lessen wordt gewerkt aan onder andere houding, muzikaliteit en speelt creativiteit een grote rol. Dit komt naar voren door thematische opdrachten die je uitdagen om je verder te ontwikkelen.

De les Kleuterdans wordt gegeven door Sandra Groener

Ballet

Gegeven in Oldenzaal, Almelo, Enschede en Nijverdal

Vanaf 6 jaar mag je meedoen met Ballet en ook voor volwassenen hebben wij een speciale dansgroep. Ballet is dé klassieke dansvorm die de basis is van alle andere dansstijlen. Naast techniek en basiselementen, is er ook ruimte voor je eigen expressie en creativiteit. Ballet kan helpen bij een correcte lichaamshouding, coördinatie, lenigheid, kracht en muzikaliteit.

De Balletlessen worden gegeven door Sandra Groener, Sonja Bleijerveld of Nada Belada

Gegeven in Almelo en Enschede

Wat heerlijk om voor of na de drukte van de dag even een moment voor jezelf te vinden. Ontwikkel flexibiliteit en kracht, optimaliseer je ademhaling en krijg meer energie, focus en verbinding met je lichaam.

Yoga wordt gegeven door Jacobien van der Heijden

Dansexpressie

Gegeven in Enschede

In deze cursus leg je de focus op creatief en improviserend te werk gaan. Het is een moderne dans die goed aansluit bij individualisme en expressionisme, een wisselwerking tussen beweging en beleving.

Dansexpressie wordt gegeven Jacobien van der Heijden

Modern Jazz

Gegeven in Almelo

Combineer verschillende moderne technieken met emotie! Modern jazz is sierlijk, techniek en vol creativiteit. In deze lessen voor volwassenen wordt onder andere gewerkt aan de ballet- en jazztechnieken, die de basis vormen voor een mooie houding als danser. Improviseer en maak samen met de docent choreografieën.

De les Modern Jazz wordt gegeven door Sonja Bleijerveld

Impro-Choreo

Gegeven in Enschede

Ook wel bekend als Improvisatiedans, draait het bij Impro-Choreo om verbeelding en creativiteit. Je leert zelf dansbewegingen creeren, aan de hand van een thematische opdracht. Natuurlijk wordt er bij het uitvoeren van de choreografie ook gewerkt aan correcte danstechnieken.

Deze cursus wordt gegeven door Jacobien van der Heijden