Elena Kushnir

Waarom ben je pianoles gaan geven?
Lesgeven is een belangrijk onderdeel van mijn beroep als pianiste. Muziek stelt kinderen en volwassenen in staat zich open te stellen en te ontspannen.
In deze drukke tijd is dat erg belangrijk! Voor mij als pianodocent is het elke keer weer een groot genoegen om te zien hoe een leerling zich tot een nieuwe creatieve persoonlijkheid ontwikkelt.

Wat drijft jou om hierin les te geven?
Ik word gedreven door de wens om de schoonheid van de muzikale kunst te delen. Ik wil mensen helpen de vaardigheid te beheersen en de muziek te begrijpen.

Omschrijf jouw lessen in drie woorden:

Ontwikkelen
Piano spelen zorgt voor een perfecte ontwikkeling van motorische vaardigheden, en daarmee de werking van het brein. Pianolessen dragen bij aan de ontwikkeling van het emotionele en geestelijke vlak. Beoefening en uitvoering van muziek biedt veel mogelijkheden voor het uitbreiden en verkennen van emoties en gevoelens.

Persoonlijk
Ieder mens is uniek. Elke leerling heeft een persoonlijke benadering nodig. Het is belangrijk om woorden en beelden de vinden die passen bij de leerling, zodat de lesstof duidelijk wordt. Daarom is elke les weer anders.

Inspirerend
Creativiteit inspireert! Het vermogen om jezelf uit te drukken is erg belangrijk. Elk les is een kleine repetitie voor het echte leven: we leren bepaalde doelen te stellen, en we leren te zoeken naar manieren om ze te behalen. Dat vergt creativiteit! We voelen ons voldaan en trots na het overwinnen van ‘alle moeilijkheden’. We genieten van het resultaat. Het inspireert tot nieuwe overwinningen en prestaties!