Annemieke de Bruijn-Schouten

Annemieke de Bruijn studeerde fluit bij Eugénie van der Grinten en Jorge Caryevschi. Ze volgde masterclasses bij András Adorján en traversolessen bij Konrad Hünteler. Sinds 1980 is ze docente aan de Kaliber Kunstenschool.

In 1999 richtte ze het fluitensemble Fluterie op, waarvan ze nog steeds dirigent is. Dit ensemble bestaat uit enthousiaste volwassen amateurs die piccolo, fluit, alt- en basfluit spelen, aangevuld met cello en piano. Regelmatig nam dit ensemble met goede resultaten deel aan het Nationaal Fluitconcours.

Annemieke maakte deel uit van Het Nederlands Fluitorkest. Daarnaast vormde ze het duo Flutino met pianiste Els Cozijnsen, met wie ze regelmatig optrad en (licht)klassieke concerten verzorgde. Van 2010-2013 was Annemieke tevens redactielid van FLUIT, het kwartaaltijdschrift van het Nederlands Fluitgenootschap.

In mei 2012 richtte Annemieke de Bruijn haar eigen bedrijf Flutemotion op, dat Pneumo Pro’s en andere ondersteunende blaasartikelen voor de fluitles verkoopt. Flutemotion is ontstaan uit een actief partnerschap tussen Annemieke de Bruijn en de Amerikaanse fluitiste en pedagoge Kathy Blocki.

Ademhaling

Voor het produceren van een zuivere toon is de ademhaling cruciaal. Na vele jaren lespraktijk blijkt dat leerlingen het goed reguleren van de ademhaling erg lastig vinden. Het is bovendien niet altijd even makkelijk dit op de fluit zelf te oefenen. Daarom is Annemieke gaan zoeken naar effectieve, maar tegelijkertijd ook leuke hulpmiddelen om de ademhaling te verbeteren. De hulpmiddelen die Flutemotion biedt zullen leiden tot een verbeterde controle over de blaasrichting en een toename van de blaaskracht. Zowel docenten als leerlingen zijn bijzonder enthousiast over de Pneumo Pro en de andere gadgets. Na het succes van de Pneumo Pro en de gadgets op fluitfestivals in Nederland, Engeland, Luxemburg, Duitsland, Spanje en Slovenië, zijn deze producten nu via deze site te koop.

Leslocaties

Dinsdag: “dwarsfluit voor jonge kinderen” en reguliere lessen de Rank Glanerbrug
Woensdag: “dwarsfluit voor jonge kinderen”, reguliere lessen en ensemble #dwarsfluitteam op de Rank Glanerbrug
Donderdag: “dwarsfluit voor jonge kinderen” en reguliere lessen op hoofdlokatie Kaliber Kunstenschool Enschede