Debbie van den Berg

“We houden niet op met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we ophouden met spelen”

Waarom ben je les gaan geven in jouw vak?

Ik ben gaan lesgeven omdat ik gemerkt heb dat ik het  fantastisch vind om leerlingen van alle leeftijden te zien groeien op de verschillende blokfluiten van de familie. 

Wat drijft jou om hierin les te geven?

De blokfluit is een uitermate geschikt instrument om mee samen te spelen. Ikzelf vind dat ook het leukste om te doen en dat is niet te vervangen door een streamingdienst, een concert of een CD. het samenspelen met andere muzikanten is iets wat ik iedereen die een muziekinstrument speelt gun. Daarom vind ik het ook belangrijk om mijn leerlingen, leeftijd maakt niet uit, zo snel mogelijk te laten ervaren hoe leuk samen muziek maken is.

Beschrijf jouw lessen in 3 woorden

Plezier: muziek maken en een instrument bespelen is vooral leuk om te doen, want als je het leuk vind pak je je instrument thuis ook op om erop te spelen.

Verrassend: de blokfluit blijft verrassen, je kunt er zoveel muziekstijlen op spelen.

Spelen: kinderen leren vaak het beste door te spelen en ik vind het een prachtige manier om mensen te leren kennen, door samen met hem of haar te spelen of… samen muziek te maken, kunnen drempels kleiner worden.  Spelen is van alle leeftijden.