Jacobien Reitzema-van der Heijden

Jacobien van der Heijden is onze docent dansexpressie, ballet en yoga. Ze is een professioneel geschoolde theater- en dansdocent. Zij heeft jarenlange ervaring in het geven van danslessen.

Vanuit hier ontstond geleidelijk aan de wens om de ‘weg naar binnen’ meer te onderzoeken. Vragen als ‘Hoe bewegen we en wat kunnen we daarvan leren?’, ‘Wat vertelt ons lichaam eigenlijk?’, ‘Is er een connectie tussen ons denken en voelen, ons gedrag en lichaam?’

Via een Tai-Chi leraar en een docent Laban movement technique’s aan de dansopleiding kwam Hatha yoga op haar pad. Hatha yoga bleek voor Jacobien de ideale vorm om zich verder te ontwikkelen. Zij is nu yogadocente met meer dan 20 jaar leservaring. Jacobiens grootste passie is het overdragen van de positieve effecten van yoga. Kracht (van binnenuit) ontspanning en bewustwording. De connectie lichaam en geest waarbij de adem de verbindende schakel vormt. De afgelopen 10 jaar heeft zij zich verder verdiept in het Boeddhisme door velen bijscholingen, studiegroepen, en retraite‚Äôs in binnen en buitenland. Vipassana/mIndfulness-meditatie is een toegankelijke vorm die prima samengaat met yoga.