Jort Rosenkamp

Jort Rosenkamp is drumdocent bij Kaliber.

Waarom ben je drumdocent geworden?
Drummen is mijn passie en nog meer dan dat. Dit overbrengen op leerlingen en ze nieuwe dingen leren vind ik heel leuk om te doen.

Wat vind je het leukst aan lesgeven?
Als de leerling enthousiast is voor het drummen vind ik het erg leuk om hierbij te kunnen helpen. Ik vind het dan al helemaal mooi om te zien als een leerling stappen maakt. Daar doe je het uiteindelijk voor.

Jorts lessen in drie woorden:

leerzaam: Ik heb talloze oefeningen waar ik zelf ook veel mee bezig ben (geweest). Dit zijn bijvoorbeeld oefeningen voor de juiste technieken. Groove, feel, improvisatie, timing, een goed gehoor ontwikkelen, of lezen. En nog veel meer!

Persoonlijk: Iedereen vindt andere dingen leuk. Wat betreft oefeningen, muziekgenres en nog veel meer. Bij mijn lessen gaan we kijken welke dingen je precies leuk vindt en waar je graag meer van zou willen leren.

Interactie:
Ik laat altijd voorbeelden zien van oefeningen waar we mee bezig zijn in mijn lessen, zodat de leerling snapt wat ik bedoel. Daarna kunnen we het onderdeel eventueel samen spelen. Ook zullen we af en toe samen een beat spelen en hier overheen improviseren.
En leerlingen kunnen altijd bij me terecht met vragen!