Feestelijke opening Willemien

Op zaterdag 19 november is Willemien, het nieuwe sociaal cultureel centrum van Oldenzaal officieel geopend! Wethouders Maaike Rödel en Murat Yildirim verbonden namens alle partners én de inwoners van Oldenzaal symbolisch vijf linten aan elkaar. Daarna werd er getoast op een mooie toekomst en konden alle bezoekers genieten van verschillende sociale en culturele activiteiten.

De aanwezigen konden genieten van demonstraties leerbewerking, keyboard en biljart, meedoen aan workshops dance, illustratie en stoelyoga en vele andere activiteiten. Voor de aanwezige kinderen maakte clown Peter opwachting met zijn ballonnenbeesten, werd er geschminkt en konden ze meedoen aan of een speurtocht door het gebouw. Verder konden geïnteresseerden een symbolische ‘loden mantel’ aanpassen om te ervaren hoe zwaar mantelzorg is, meedoen met een quiz en kon het geluk beproefd worden in het ‘Gelukslokaal’.  Ook was er de hele dag live radio van TwenteFM en waren er verschillende muzikale acts, van band tot koor en van saxofoon tot gitaar.

Willemien – Sociaal Cultureel Centrum Oldenzaal

Willemien is een centrale ontmoetingsplek van én voor de Oldenzalers. Welzijnsorganisatie Impuls en Kaliber Kunstenschool namen het initiatief voor het sociaal cultureel centrum. Leeratelier Mal & Mod en RTV Noordoost-Twente maken inmiddels deel uit van het collectief. Willemien is al sinds juli in gebruik. Verschillende verenigingen en gezelschappen, zoals de biljartclub en het Michgoriuskoor komen regelmatig bijeen op de ontmoetingsplek. Vele Oldenzalers weten het al te vinden voor een praatje, kopje koffie of activiteit. Kom je ook eens langs bij Willemien?