Geef een gitaar aan een kind

Je kon er bijna niet omheen. Gitarist Ruben Hoeke kwam met het initiatief 'Geef een gitaar aan een kind' en ging daarmee viraal in Nederland! Omdat wij het zo'n gaaf idee vinden, hebben we besloten als Kaliber ook mee te doen voor de regio Twente.

Wat is ‘Geef een gitaar aan een kind’?

Met dit initiatief zorgt Kaliber er voor dat jouw gitaar terecht komt bij kwetsbare kinderen. Bijvoorbeeld een kind uit een gezin waar de financiƫle middelen ontoereikend zijn om een gitaar aan te schaffen, of aan een kind dat psychisch of sociaal moeilijkheden ondervindt. Muziek maken is ontzettend goed voor je en belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Wij gunnen, net als Ruben, ieder kind een eigen gitaar. Het gitaarspelen heeft onder andere Bryant (13), die autisme heeft, al geholpen met het tot rust komen. Bekijk hier de video.

We zamelen ‘oude’ gitaren in, die maar op zolder liggen of verdwijnen in de kast of onder het bed. Hier wordt nu geheel nieuw leven in geblazen om ze vervolgens cadeau te doen aan een kind in de regio! De actie loopt vooralsnog tot de zomervakantie.

Ik wil graag helpen, hoe kan ik meedoen?

Heb je een gitaar over, of staat hij maar in de weg omdat je er niet meer op speelt? Zonde! Lever deze bij ons in, zodat wij iemand heel blij kunnen maken. Mail naar Pieter Jaap via pieterjaap.idema@kaliberkunstenschool.nl om kenbaar te maken dat je graag mee wilt doen. Verzamelpunt van de gitaren is onze locatie in Almelo. Samen stemmen jullie de precieze dag en tijd af, omdat vanwege de coronamaatregelen beperkte openingstijden gelden.

Heb je een ander instrument dat je wel wilt inleveren, mail ook dan naar bovenstaand adres om te bespreken wat de mogelijkheden zijn!

Ik ken iemand die graag een gitaar wil, hoe kom ik in aanmerking?

Ook dan kun je contact opnemen met Pieter Jaap via pieterjaap.idema@kaliberkunstenschool.nl zodat jullie samen kunnen afstemmen wanneer er een gitaar klaar staat om opgehaald te worden!