Gloednieuw programma Twents Zilver in Oldenzaal!

Let op: vanwege de coronamaatregelen gaan veel activiteiten van Twents Zilver tijdelijk niet door. Kwiekmakers houden zo veel mogelijk telefonisch en digitaal contact met hun Kwiekmaatjes.

Samen met u of uw stadsgenoten hebben wij al veel mooie momenten gemaakt en beleefd. De Kwiekmakers van Twents Zilver, Kwiek met Kunst hebben het leven van al zeker 70 Oldenzalers een beetje mooier gekleurd, door met hen de eerste stappen te zetten op het kunstzinnig avonturenpad. Misschien hebt u zelf al eens deelgenomen aan een Kwiekcafé en zo nieuwe kennissen gemaakt? Of heeft u uw verhaal gedeeld met een van onze singer-songwriters en is daar een mooi uniek levenslied uit voortgekomen.

Over Twents Zilver, Kwiek met Kunst
Kunst & cultuur is belangrijk in ieder mensenleven. Het brengt inspiratie, gespreksstof en nieuwe inzichten, hoe dan ook.  Op scholen is kunstzinnige kennismaking, talentontwikkeling en zelfexpressie inmiddels ‘gewoon’. Echter voor veel ouderen is het niet vanzelfsprekend om op latere leeftijd je talent te ontwikkelen of ‘iets te doen’ met kunst & cultuur. En dat is jammer, want samen creëren maakt je gelukkiger en houdt je lijf en geest gezonder,  het verbreedt je horizon, brengt nieuwe ontmoetingen en geeft zin in én aan je dag.

Daarom zijn wij – Kaliber Kunstenschool en stichting Fit-ART – gestart met Twents Zilver, Kwiek met Kunst.

Om ouderen in Oldenzaal en Enschede de kans te bieden om samen aan de slag te gaan met kunst & cultuur met begeleiding van Kwiekmakers: professionele kunstenaars,  creatief therapeuten of andere aangesloten  creatieven in de regio.

Kwiekmakers en Club-Activiteiten
Wilt u eerst eens verkennen wat kunst voor u kan betekenen? Dan komen Kwiekmakers graag bij u thuis om samen – een-op-een – te ontdekken waar uw wens en behoefte ligt of gewoon eens te kijken wat er wél kan.

Wilt u meedoen aan kunstzinnige, filosofische en zingevende activiteiten? Kom dan eens vrijblijvend proeven bij een of meer van de onderstaande activiteiten.

Meedoen aan een of meer van de activiteiten?
RESERVEER VIAtwentszilver@fitart.nl of bel Tineke Posthumus: 06-28578131 of Anita Kunst: 06-13406842.

Kosten: eerste maand gratis ‘proeven’; daarna €7,50 per keer of €5 voor leden. Lidmaatschap Twents Zilver is €25 per jaar.

Tip 1: Neem kleingeld mee voor de koffie en thee: €1 per kopje.
Tip 2: Neem een sjaal of vest mee, want de ruimte wordt geventileerd met buitenlucht.

DE KUNSTBROUWERIJ                                      
In dit Open Atelier kun je met beeldend kunstenaar Rob van Putten je creatieve wensen in de praktijk brengen, maar ook gewoon ontdekken wat je leuk vindt om te doen. Rob begeleidt je daarin. Rob is in vele kunsten thuis. In ieder geval kun je er schilderen en boetseren. Kom langs met je idee of wens en maak het samen. Heb je al kennis en kunde in een bepaalde techniek? Kom naar de Kunstbrouwerij en deel het met anderen.
Of laat je inspireren door de materialen en uitdagingen die Rob voor je in petto heeft. Het mooie van kunst maken is dat het heel persoonlijk is en dus altijd goed. Verras jezelf.
Vanaf 25 augustus, iedere dinsdagmorgen.
Tijd: 10- 12 uur. Plaats: Activiteitenruimte De Walgaarden

FILOSOFIE CAFE:  ‘ZIN-SPINSELS’
Als je samen met kunstenaar en filosofe Annemarie van Uden naar een kunstwerk kijkt, luistert naar tekst van een muziekstuk, of door een gedicht, foto, krantenkop of iets anders dat je zelf inbrengt komen de filosofische vragen als vanzelf boven. Verdiepende gesprekken over allerlei maatschappelijke en levensthema’s om verder over door te denken.
Vanaf 25 augustus, iedere dinsdagmorgen.
Tijd:  10- 12 uur. Plaats: activiteitenruimte De Walgaarden

MEDIAWIJS OP REIS
Ontwikkel je digitale vaardigheden. Haal meer uit je I-pad of tablet of ben je een starter? Kom naar de digitale maatjes Jessie von Piekartz (media-kunstenaar) en Kwiekmaker Max Kolbrink. Zij leggen je helder en persoonlijk uit hoe alles werkt, geven je tips over  fotografie, filmen of beeldbellen. En ze weten ook alles van leuke apps voor spelletjes of andere nuttige dingen. Samen met de groep doe je leuke oefeningen en opdrachtjes om het echt in de vingers te krijgen.
Vanaf zaterdag 29 augustus, iedere laatste zaterdag van de maand. Tijd: 10 – half 12.
Plaats: activiteitenruimte De Walgaarden

MANNEN-STAMTAFEL
Musicus, dirigent en presentator van het RTV-Oost muziekprogramma André van Huizen houdt speciaal voor mannen een plek vrij aan zijn Stamtafel voor mannenpraat: sterke verhalen, geleerde levenslessen, gesprekken over kunst & cultuur, over reizen, vakmanschap en oude wijn in nieuwe zakken. En een lekkere mop tussendoor is van harte welkom.
Vanaf zaterdag 29 augustus, iedere laatste zaterdag van de maand. Tijd: 10 – half 12.
Plaats: activiteitenruimte De Walgaarden

OECUMENISCHE SPIEGEL-DIENST
De Bijbel als spiegel – zinvol samenzijn met ritueel begeleider, schilder en dichteres  Yvonne Meyer. Met woorden, beelden en muziek creëren we een sfeervol en verstild samenzijn.
We laten onze gedachten gaan naar dat wat je bezighoudt en waar je geen woorden voor vindt. Na een zegenwens als afsluiting praten we na onder het genot van een kopje koffie of thee.
Vanaf vrijdag 4 september, iedere eerste vrijdag van de maand. Tijd: 19.00 – 20.30 uur. Plaats: Activiteitenruimte van De Walgaarden.