In de spotlights: Geert Huizenga

Producer en docent Geert Huizenga geeft sinds kort DJ- en Producinglessen bij Kaliber. Lees hieronder het interview om alvast een voorproefje te krijgen van deze lessen!

Geert Huizenga is een aan het conservatorium afgestudeerde music producer en DJ. In het dagelijks leven produceert hij housemuziek voor zichzelf en anderen, maakt hij reclamemuziek en geeft hij sinds kort les in produceren en dj-en.

Produceren doet hij inmiddels al 14 jaar. Het begon als hobby, groeide uit tot zijn passie en nu is het zijn beroep. In zijn tijd als producer zat hij in de studio met bijvoorbeeld Sunnery James, Guus Meeuwis en andere bekende namen. Ook maakte hij muziek voor onder andere het brillenmerk Ray-Ban en bracht hij muziek uit onder de naam Venomenal. Hier haalde hij miljoenen streams mee. Hij krijgt veel energie van produceren en optreden en het werkt daarnaast bijna therapeutisch als hij in de studio zit te werken aan een nummer.

Hieronder kun je een aantal van zijn nummers onder de naam Venomenal beluisteren: Link naar Spotify

In zijn lessen probeert hij de motivatie van de leerling om te zetten tot progressie en eindresultaten waar ze mee kunnen gaan bouwen. “Produceren is een moeilijk vak met veel aspecten. Je moet een beetje verstand hebben van muziektheorie en goed zijn met software (en hardware). Je gebruikt in producties veel verschillende -digitale – instrumenten. Al deze onderwerpen komen aan bod in mijn lessen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat plezier vooropstaat. Het begint namelijk voor iedereen als hobby! Ik wil mijn leerlingen laten zien en ervaren dat vol voor je passie gaan hele vette dingen kan opleveren waar je trots op mag zijn.”

De video van Ray-Ban waarvoor Geert muziek heeft gemaakt: Ray-Ban Reclamevideo

Heeft Geert je al helemaal enthousiast gemaakt om zelf met producing en DJ-ing bezig te gaan? Neem een gratis proefles bij Kaliber Kunstenschool! Klik hier voor meer informatie.