In de spotlights: Julia!

Hoe is het om beginnend zangeres te zijn? Dat vroegen we aan cursiste Julia van der Zee! Sinds 2 jaar volgt ze zangles bij Kaliber Kunstenschool en zit ze bij onze Popschool. Ze is pas 14 jaar, maar gaf onlangs al haar eerste optreden met haar band. Daarom staat zij deze keer in de Spotlights.

Waarom ben je begonnen met zingen?

“Ik vond zingen altijd al heel leuk en ik wilde er beter in worden. Naast individueel zangles bij Kaliber, krijg ik ook bandcoaching van Ruben de Wilde. Het fijnste aan zingen vind ik de emotie die ik erin kan stoppen. Ik kan het voor de rest niet echt uitleggen, ik heb er gewoon heel veel plezier in. Toen ik zeven jaar oud was, was ik al begonnen met blokfluitles bij Kaliber. Sindsdien volg ik al mijn muzieklessen hier.”

Helpen de zanglessen en de bandcoaching?

“De lessen helpen mij zeker. Ik merk dat mijn zangtechniek steeds beter wordt en dat ik ook steeds zelfverzekerder word in het optreden voor andere mensen. Ik heb pas zelfs voor het eerst opgetreden met een band! Dit was bij het Muziekcafé van Metropool in Enschede. De Popschool van Kaliber had dit georganiseerd.  Daar heetten we ‘Band Zonder Identiteit’. Eigenlijk willen we een nieuwe bandnaam verzinnen.”

Heb je nog tips voor andere beginnende zangers en zangeressen?

“Ik denk dat mijn grootste tip is om niet bang te zijn en gewoon met je volle stem te zingen. Niet bang zijn voor wat andere mensen gaan denken en er zelf van genieten. Gewoon er voor gaan en veel muziek maken!”

Wil jij ook zingen in een band? Maak dan kennis met onze Popschool! Je kunt ook kiezen uit basgitaar, drums of (elektrisch) gitaar. Je hebt de mogelijkheid om een band te vormen en daarbij bandcoaching te krijgen. Treed op in het Muziekcafé of op andere gave plekken!

Meer informatie over onze Popschool

In de Spotlights Julia