In de Spotlights: Chantal en Jayden

Hoe leuk is dat, moeder en zoon samen op drumles! Hoe dit zo is ontstaan en hoe ze dit ervaren lees je in het interview hieronder.

Jayden vindt van kleins af aan drummen al erg leuk. Toen hij 4 was kreeg hij een speelgoed-drumstel en omdat Chantal drummen ook al geweldig vond, was de keuze voor dit instrument snel gemaakt. Zij had vroeger wel blokfluitles gehad, maar mocht daarna geen ander instrument kiezen. Hoog tijd dus om dat nu anders te doen!

Het leukste aan de muziekles vindt Jayden het verzinnen van ritmes. Het is helemaal leuk als hij dan een ritme heeft verzonnen en dat Chantal hem dan naspeelt. Voor Chantal zit de lol hem er vooral in wanneer ze een ritme te pakken heeft, ze mee kan spelen met een bekend liedje. “Onze muzieksmaak is totaal anders, haha. Daarom mogen we om de beurt een liedje uitkiezen. Billy Jean van Michael Jackson was het eerste nummer waar we op meespeelden en die blijft leuk”, aldus Chantal.

De band tussen Chantal en Jayden was al goed, maar met het drummen is het nog verder versterkt. “We lachen veel samen. Jayden heeft de beat vaak sneller te pakken en dan helpt hij mij. Met nog twee andere kinderen is het erg leuk om één op één iets samen te doen”, zegt Chantal. Jayden vertelt: “Onze band was altijd goed. Het is echt quality tijd met mijn moeder, het is ons ding samen en we lachen erg veel.”

Er is natuurlijk altijd nog veel te leren. Hoe meer ritmes, hoe beter! Chantal geeft aan dat ze af en toe wel jaloers is op de kunsten van Jayden. “Soms hoeft hij maar één keer te luisteren en te kijken en dan kan hij het al naspelen!”. Jayden is op zijn beurt dan weer jaloers op drumleraar Peter van Loon. Hij zou dolgraag net zo goed willen worden als hem!

Op de vraag of ze nog tips hebben voor ouders en kinderen die samen les willen volgen zeiden ze het volgende: kies een instrument uit wat je beiden leuk lijkt en geniet van de les en de tijd samen. Met z’n tweeën oefenen, zowel in de les als thuis, is leuker dan alleen.

Lijkt het jou nou ook leuk om samen met je vader, moeder, zoon of dochter les te volgen, vraag dan eens samen een proefles aan! Uiteindelijk kunnen jullie samen duolessen volgen.