In de Spotlights: Dylan!

Vandaag in de spotlights: Dylan Rada!

Dylan volgt veel lessen bij Kaliber. Hij heeft gitaarles bij Tim de Haan, volgt de Vooropleiding Artez Connected bij Ruben de Wilde en zit ook nog eens in de Talentenklas Pop & Jazz bij Koos Lonis!

Dylan ging de vooropleiding volgen bij Kaliber omdat hij zich heel goed wilde voorbereiden op de auditie bij Artez. ”Ik was al bij open dagen geweest van Artez en had me goed laten informeren. Ik ben in het 4e jaar Havo van een school in Nijverdal overgestapt naar CSG Het Noordik Almelo, omdat ik dan muziek als examenvak kon kiezen en er goed wordt voorbereid op het conservatorium. Mijn muziekdocent, Hans Lammers, vertelde over een vooropleiding voor Artez. Dit jaar werd ook Artez Connected voor Enschede opgestart,  in samenwerking met Kaliber en Het Noordik. Omdat ik graag naar Enschede wilde heb ik deze gevolgd.”

Dylan vond de lessen bij Tim leuk, en een goede voorbereiding op de auditie. ”We hebben veel op techniek geoefend en op de keuze voor de nummers voor een mooie auditie. Bij Ruben de Wilde heb ik de muziektheorie gevolgd, dit was zeker zinvol (veel huiswerk) en gezellig, je leert er nieuwe mensen kennen met dezelfde passie voor muziek. Bij Koos Lonis heb ik het talentenprogramma gevolgd, waarbij we in een band hebben gespeeld en opgetreden voor publiek. Ik heb er ook diverse workshops gevolgd. Bij de vooropleiding hebben we ook een paar Explore The Field dagen gehad op Artez, waarbij je de school leert kennen en leuke workshops volgt.”

Dylan is toegelaten op de HBO Bachelor Popacademie bij Artez conservatorium in Enschede, met als hoofdvak Elektrische Gitaar. De opleiding duurt 4 jaar. Het is een brede opleiding, waarbij veel wordt samengewerkt met de andere opleidingen binnen Artez, bv. Mediamuziek.

En wat wil Dylan eigenlijk doen in de toekomst? ”Het liefst wil ik als artiest met mijn eigen Metalband rondtouren en succesvol zijn, maar vooral genieten van het maken/schrijven van muziek, gitaarspelen en op een podium staan.  Ook sessiemuzikant is een optie, en misschien een eigen webwinkel starten, met gitaargerelateerde producten. Ik heb een brede interesse, deze opleiding is ook erg breed, dus ik kan mezelf goed ontwikkelen.” Plannen genoeg dus!

Ook heeft Dylan tips voor wie verder wil komen in muziek. ”Muziektheorie is erg belangrijk, en heel veel oefenen op je instrument.  De vooropleiding is een goede hulp hierbij en een muziekdocent van Kaliber. Doe er alles aan en werk hard  om je droom waar te maken. Ga naar de open dagen en laat je goed informeren. Volg je passie.”

Kaliber wenst Dylan heel veel succes en plezier met zijn opleiding en verdere loopbaan!

Meer weten?
Lees hier meer over de vooropleiding Conservatorium bij Kaliber.
Lees hier alles over onze Talentenklassen.