In de spotlights: Ellen Jansen

Als medewerker klantenservice beantwoord ik vragen van medewerkers, docenten en klanten. Dat kan natuurlijk overal, maar bij Kaliber komt iedereen met plezier. En dát maakt mijn werk toch écht anders dan dezelfde functie bij bijvoorbeeld een tandartspraktijk. In 2019 ging ik bij Kaliber aan de slag. Ik kwam vanuit de financiële wereld en werkte daarna bij een makelaarskantoor. Het werk daar stopte en toen stond ik dus bij Kaliber voor mijn sollicitatiegesprek. Onderaan die lange trap en ik had geen idee wat me te wachten stond. Maar het klikte meteen. Ik wist direct: hier hoor ik thuis.

Een gezellig team

Samen met acht andere dames vorm ik het team van de klantenservice. Dat is best uniek binnen Kaliber, want we zijn de enigen die samen één functie vervullen. Dat vraagt om een goede samenwerking. En die hebben we. We zijn allemaal verschillend, waardoor we elkaar goed aanvullen. En we hebben het erg gezellig. We spreken elkaar regelmatig: via de telefoon, tijdens de overlap van de diensten of bij een teamuitje.

Elke dag is anders

Het leuke van mijn werk is de afwisseling. Geen dag is hetzelfde en het is lekker druk. Er komen veel mensen aan de balie. Meestal met een vraag, maar soms ook voor een gezellig praatje of om hun hart te luchten. Daar maak ik óók tijd voor. Ik geef ze dan een kop koffie en luister. En als ze daarna een beetje blijer weggaan, dan is mijn dag ook goed.

We houden de moed er altijd in

In het tweede jaar dat ik hier werkte brak corona uit. Niemand ging bij de pakken neerzitten. De dansdocenten regelden een dansvloer buiten, zodat de danslessen gewoon door konden gaan. En de muzieklessen waren tijdens de coronamaatregelen online. Natuurlijk was het jammer dat het niet in de school kon, maar iedereen bleef positief.

Elk jaar is er een gezamenlijk uitje van alle medewerkers van Kaliber. Dat vindt plaats aan het begin van het cursusjaar. Het is gezellig en informeel. Daarnaast beginnen we het nieuwe jaar (als het vanwege corona kan) altijd goed met een Nieuwjaarsontbijt. Dan spreek je elkaar toch weer eens op een andere manier.

Een wereld zonder kunst en cultuur is onvoorstelbaar

Zelf speel ik geen instrumenten, maar ik luister graag naar muziek. Een groot rockconcert van bijvoorbeeld U2 sla ik echt niet over. En verder hou ik van toneel en film: hoe enger hoe beter. Met zwijmelfilms doe je me geen plezier, maar ik kijk wel graag naar films met een boodschap. Films als Schindlers List horen in mijn beleving bij je opvoeding. Die móet je gewoon gezien hebben.

Cultuur is iets heel moois. Je moet er toch niet aan denken dat er geen muziek meer is en dat je niet meer naar het theater of een filmvoorstelling kan gaan? Door mijn functie draag ik ook bij aan onze kunst en cultuur, waar iedereen van geniet. En daar ben ik best trots op.