In de Spotlights: Emma Boertien

Op vrijdag 8 november hebben we allemaal gezien hoe Emma Boertien, met haar geweldige cover van Frank Sinatra ‘My Way’, de jury van The Voice omver blies. Uiteindelijk waren alle juryleden omgedraaid en is ze door naar de volgende ronde. Hartstikke knap gedaan! Maar hoe is Emma begonnen met zingen, en hoe was haar ervaring bij deze eerste ronde van The Voice?

“Ik volg al een tijdje zangles bij Kaliber, van mijn docent Martijn Bakker. Daarbij doe ik heel veel verschillende optredens. Vaak zing ik in cafeetjes of restaurants en zit ik in de band BLEACH. Deze band is ook van Kaliber Kunstenschool, onder leiding van Koos Lonis. Ik vind alles leuk wat ik doe, maar het allerleukste vind ik het om mensen mijn muziek te laten horen.

Daarom was het als kind ook al mijn droom om mee te doen aan de Voice Kids, maar ik durfde dat uiteindelijk nooit. Toen ik 16 was zag ik dat ik mee koen doen aan de volwassen Voice. Toen heb ik me eigenlijk heel impulsief ingeschreven!

De weg naar de eerste ronde op TV was best lang. Er zijn sowieso veel voorrondes voor de echte blind auditions plaatsvinden, ik geloof zo’n 5 of 6 voorrondes. Eerst stuur je filmpjes in en vervolgens mag je in Hilversum zingen voor een jury. Het traject ernaartoe vond ik super spannend, maar ook super leuk!

Uiteindelijk ging mijn auditie dan ook geweldig. Toen ik eenmaal op het podium stond voelde ik me fijn en begon ik met zingen. Mijn hele auditie ging zoals ik wou dat hij ging, dus ik was tevreden met het resultaat. Nu dat ik door ben naar de volgende ronde komen de voorbereidingen op de Battles. Ik heb al erg veel geoefend met Waylon, maar ook Martijn Bakker helpt me altijd met voorbereiden.

De enige tip die ik kan meegeven aan mensen die twijfelen of ze willen zingen: just do it! Als je zingen leuk vindt, moet je er gewoon mee beginnen. Als je zingen nog moeilijk vindt kun je altijd op zangles gaan. Zangles heeft mij ook erg veel geholpen!”

Inmiddels is Emma door naar de finale van The Voice of Holland! Kijk je vrijdag 28 februari ook mee?

En wil jij ook zo goed leren zingen? Kijk dan naar ons zangaanbod!