In de Spotlights: Jan Honnef!

Jan Honnef volgt al jaren les bij Kaliber en is pas geleden aangenomen bij Codarts conservatorium in Rotterdam! Een ontzettend mooie prestatie en daarom stelden wij hem een aantal vragen…

 

Hoe lang volg je al muziekles?

Ik zit sinds 2011 op les bij Kaliber Kunstenschool. Toen was ik 9 jaar oud. Ik begon met drummen en ik zat op les bij Peter van Loon. Nu zit ik al een aantal jaar op basgitaarles bij Koos Lonis.

 

Wanneer wist je dat je meer met muziek wilde doen?

Ik vond muziek altijd al het mooiste wat er was, maar met drummen was ik nog niet zo serieus als met bassen. Toen ik op mijn vijftiende op de middelbare school zat werd het voor mij steeds interessanter om na te denken over mijn toekomst. Vanaf die periode ben ik heel veel gaan studeren op de bas. Dit ging ten koste van mijn school en stroomde ook af naar het VMBO-T. Na het VMBO startte ik op de Podium Academie waarbij ik nu in mijn laatste jaar zit. 

 

Wat is er nou het allerleukste aan muziek maken?

De vrijheid om een nummer naar je eigen hand te zetten in het moment zelf! Verder ben ik eigenlijk vanaf kinds af aan al een muziekgek geweest, zowel luisteren als spelen.

 

Hoe was de toelating bij Codarts?

Ik heb bij meerdere conservatoria auditie gedaan. Ik vond ze allemaal echt leuk om te doen. Natuurlijk wel jammer dat het door corona erg onpersoonlijk was, omdat het allemaal online plaatsvond. Gelukkig ging de toelating zelf gewoon heel goed!

Ik kijk er nu het meeste naar uit om tijdens de nieuwe opleiding veel andere muzikanten te leren kennen. Niet alleen bassisten, maar juist ook andere instrumenten. Elke muzikant heeft zijn eigen stem en geluid. 

 

Wat is je droom op het gebied van muziek?

Ik hoop grote artiesten te mogen begeleiden. Zowel in de Jazz als Pop muziek. 

 

Wat zou je anderen willen meegeven die erover nadenken ook les te gaan volgen?

Kom lekker lessen! Je leert veel meer dan alleen “een techniekje”. Je leert muziek maken met anderen en voor jezelf. Daarnaast kun je ook in bandjes van Kaliber spelen. Alle docenten bij Kaliber Kunstenschool (zowel Almelo als Enschede) zijn erg open en met je begaan!

 

Tot slot nog twee video’s van Jan Honnef:

  • https://youtu.be/jwXKZct4Pdg
  • https://youtu.be/dSTIONz4wdw