In de Spotlights: Julia!

Vandaag staat Julia Klaassen in de Spotlights. Ze is begonnen met toneellessen bij Kaliber toen ze nog maar zes jaar oud was. Nu zit ze in de Talentenklas Musical en in de musicalproductiegroep. In dit interview vertelt ze ons er alles over!

Sinds haar eerste hoofdrol kan Julia niet meer zonder theater. “Mijn eerste opvoering was het verhaal over een mol. Ik had de hoofdrol in het verhaal en sindsdien ben ik helemaal verliefd op theater. Na drie jaar toneellessen te hebben gevolgd, ben ik overgestapt naar musical. Ik was er namelijk achter gekomen dat ik zingen en dansen ook heel erg leuk vind. Nu zit ik in de in musicalproductieklas en in de talentenklas. In beide heb ik ontzettend veel plezier!”

Het leukste aan de lessen bij Kaliber vindt Julia de gezelligheid. “Maar natuurlijk ook het zingen en acteren. Het met z’n allen toewerken naar een productie is echt fantastisch. Iedere week oefenen we in de musicalproductieklas met een hele gezellige groep mensen en het gevoel dat je krijgt als alles uiteindelijk klopt bij de opvoering is onbeschrijflijk.”

“Mijn favoriete activiteit is de combinatie van het acteren en zingen. Bij het acteren is het geweldig om je in te leven in een ander personage, om diegene echt helemaal te zijn. De muzikale kant en dan met name het zingen past ook erg goed bij mij aangezien ik ook al sinds mijn zesde piano speel. Ik hou enorm van muziek en dat komt veel aan bod bij de talentenklas.”

“Sinds ik in de musicalproductieklas zit, hebben we twee grote producties gedaan. Dit waren Mathilda en Charlie and the Chocolate Factory. Beide zijn fantastische musicals om in te spelen die ook heel professioneel aangepakt zijn. Mathilda hebben we opgevoerd voor een volle zaal mensen in het Theater Hof88. Helaas hebben we dit jaar de musical Charlie and the Chocolate Factory voor een zaal met knuffels gespeeld aangezien corona roet in het eten gooide. Ondanks dat hebben we beide jaren vanaf de kerstvakantie hard gewerkt om tot het eindproduct te komen en hebben we er zeker niet minder lol om gehad!”

Naast de musicalproductieklas zit Julia in de Talentenklas Musical, hiervoor heeft ze auditie moeten doen. “De lessen van de talentenklas zijn wat meer gericht op verdieping, zoals muziektheorie. De focus ligt wat meer op het zingen dan bij de musicalproductieklas. Ook heeft de talentenklas leuke extra’s zoals interessante masterclasses, kijkjes achter de schermen bij professionele musicals en fotoshoots. Ook bouwen we een portfolio op. Verder krijgen we ieder tien minuten per week individuele zangles en zijn we dus allemaal met een eigen solo bezig. De talentenklas is echt ontzettend leerzaam!”

Ben jij ook zo enthousiast geworden? In de Vriendenweek Theater & Musical kun jij langskomen voor een gratis open les! Kijk voor meer informatie op onze Vriendenweek-pagina.