In de Spotlights: Maaike Hassels Mönning

Het leek me al een tijdje leuk om iets nieuws op gebied van muziek te leren, en toen heb ik uiteindelijk Kaliber gebeld. Diezelfde avond zou een nieuwe cursus ‘Gitaar bij het Kampvuur’ beginnen en ik mocht direct komen kijken of ik het leuk vond. Ik had nog nooit een gitaar vast gehouden maar was direct na de 1e les al enthousiast.

Het leukste wat ik tot nu toe gedaan heb is dat ik een nummer gespeeld en gezongen heb voor mijn man op onze bruiloft. Natuurlijk zijn de lessen zelf ook erg leuk en gezellig! Toch blijven barre akkoorden lastig en sommige ritmes (slagjes) gaan moeizaam, samen met zang erbij. Ik leer echter veel van de lessen en daarnaast van veel zelf oefenen. Het is erg leuk om te merken dat met oefenen ook de moeilijke stukjes uiteindelijk steeds beter gaan. Maaike Norder (de docente) stimuleert ook om zelf nummers uit te zoeken en dan te laten horen tijdens de les.

Ik heb niet echt een doel met het volgen van deze cursus, gewoon zelf leuke en mooie liedjes leren en kunnen spelen. Daarnaast lijkt het me erg leuk om samen met mijn dochters thuis muziek te maken. Ik kijk er dan ook naar uit om met ons groepje lessen te blijven volgen bij Maaike en nieuwe nummers te leren.

Als je nog niet zeker bent of het iets voor je is? Gewoon opgeven en kijken of je het leuk vindt! Ook als je nog nooit een instrument hebt bespeeld lukt het direct al om een liedje te leren. In januari start er weer een nieuwe cursus Gitaar bij het kampvuur. Bekijk hier meer informatie en doe mee!