In de Spotlights: Maris Holtkamp

Als klein meisje vond ik het al leuk om in het middelpunt te staan, typetjes na te doen en mensen aan het lachen te krijgen. In musical kun je heel mooi verschillende dingen combineren zoals zang, dans en acteren. Ik vind het dan ook erg leuk om daarmee in een totaal andere wereld te stappen, om een rol te spelen waar je een heel ander karakter speelt dan jezelf en waarin je met mooie teksten en liedjes je creatief kunt uiten en laten zien aan anderen.

Toch is het ook lastig om in de huid van een andere persoon te kruipen, en de juiste emoties en karaktertrekken te laten zien. Het mooie van Kaliber is dat we leren, van onze hele leuke lerares, hoe we dat het beste kunnen doen en welke technieken je daarvoor moet gebruiken.

Ik heb bij Kaliber tot nu toe een jaar musicalles gevolgd, en we hebben de musical Mathilda opgevoerd met alle groepen. Dat was een supergave ervaring in Theater Hof88, waarbij veel bekenden, zoals mijn vader, moeder en zus, aanwezig waren.

Ik wil het liefst mensen een mooie avond bezorgen. Hopelijk kan ik verder in de musicalwereld en denk ik er ook over na of cabaret iets voor mij kan zijn. Vorig jaar ben ik met mijn ouders naar Jochem Meijer geweest en de manier hoe hij met typetjes de mensen aan het lachen krijgt, spreekt mij heel erg aan. Ik voel me daardoor heel erg geïnspireerd, misschien heb ik het talent in me om daar iets mee te kunnen doen later.

Voorlopig ga ik eerst nog het komende jaar gezellig elke donderdag met plezier naar de musicalles, om samen met mijn lesgenootjes veel nieuwe dingen te leren en mezelf verder te ontwikkelen. Ik heb er iedere keer weer zin in en kijk ernaar uit om iedereen weer zien!

En tips voor anderen die musicallessen willen volgen? Die heb ik zeker! Gewoon je gevoel volgen en als je musical hartstikke leuk vindt, is Kaliber het juiste adres in Almelo. Je krijgt echt de leukste en vooral leerzame lessen en je hebt er veel lol. Mijn grootste tip: volg je hart en passie, dan volgt de rest vanzelf!

Kijk voor meer informatie over musicallessen bij Kaliber op www.kaliberkunstenschool.nl/cursusaanbod/theater