In de Spotlights: Marja!

Vandaag in de spotlights: Marja Pol.

Marja begon op de blokfluit, maar toen ze samenspeelde met iemand op de cello besloot ze dit ook te proberen. Dit was op hele jonge leeftijd, ze was toen acht jaar. Ondertussen is Marja al meer dan dertig jaar cellodocent bij Kaliber.

“Ik wilde graag lesgeven en toevallig kwam er toen een vacature vrij bij Kaliber als cellodocent. Dat is ondertussen 32 jaar geleden en nog steeds geef ik met plezier les bij Kaliber. Je geeft les aan mensen van jong tot oud, allemaal met verschillende interesses. De meeste voldoening haal ik uit de verscheidenheid van mensen en het aanleren van technieken die leerlingen moeilijk vinden. Ook vind ik het heel leuk om samen met de leerling op de piano of de cello te spelen.”

Tijdens de coronaperiode is Marja ook gewoon doorgegaan met lesgeven. “De lessen kunnen gelukkig digitaal doorgaan. Ik geef een-op-eenlessen via WhatsApp video of via FaceTime. Ik stuur de ensembles nieuwe muziek op en speel de partijen in op de piano, zodat ze toch verder kunnen.”

Bij Kaliber kan je naast je muziekles gratis meespelen in een orkest of ensemble. “Als je zes jaar bent en langer dan een half jaar les hebt, zijn er al mogelijkheden om in een orkest mee te spelen. Er volgen nog vier orkesten naarmate het niveau hoger wordt, ook is er een volwassenenorkest. Je leert er goed samenspelen, goed te luisteren en krijgt ook contacten ter stimulatie.”

Ben jij ook zo enthousiast geworden over de cello? In de Vriendenweek bij Kaliber Kunstenschool kan jij dit instrument zelf proberen. Kom langs voor een gratis proefles! Kijk snel op onze Vriendenweek-pagina voor meer informatie.