In de Spotlights: Milly!

Milly volgt sinds maart de cursus Songwriting bij Kaliber Kunstenschool. Ze zingt al haar hele leven en ze vindt het supergaaf om met muziek bezig te zijn

“Muziek is mijn passie, de magische sleutel van mijn hart! Ik kan daar alles in kwijt. Ik heb een brede smaak van muziek, maar het liefst zing en schrijf ik ballads”, aldus Milly. Al voordat ze bij Kaliber les volgde, was ze al bezig met muziek. Ze heeft zang- en pianoles gevolgd en daarnaast ook in diverse bandjes en bij de Hengelose revue gezongen. Vervolgens probeerde ze zelf eigen nummers te schrijven en haarzelf daarbij te begeleiden op piano. Dat ging niet altijd even goed, want op bepaalde onderdelen in haar songteksten liep ze vast. Maar ja, hoe nu verder?

Sinds maart volgt ze de cursus Songwriting bij Kaliber en dat bevalt haar erg goed: “Bij mijn eerste les en kennismaking met Songwriting docent Didier Leclaire was ik meteen enthousiast en het voelde goed.”

Milly ervaart haar lessen als erg leerzaam. Ze leert ontzettend veel over het schrijfproces en over wat er allemaal bij komt kijken. “Didier geeft veel tips en tools mee die erg handig zijn om te gebruiken tijdens je schrijfproces.”. In de lessen komen ook andere onderwerpen aan bod: “Je krijgt ook tools voor je eigen muzikale noot en klank, structuur van je nummer, de melodie, ritme en nog veel meer komt aan bod. En ook waar je als Singer songwriter aan zou moeten denken. Schrijf je voor je zelf of voor de luisteraar/breed publiek? Kan en mag van alles zijn! Bij aanvang van de training stelt Didier wel als eerste voorop dat het jouw eigen songtekst is en gaat worden!”

Ook spreekt ze lovend over de docent: “Ik ervaar Didier als een zeer getalenteerd muzikant. Hij geeft goed les, is heel spontaan, gezellig en heel gemotiveerd in zijn lesgeven en je kunt veel van hem leren. Het is ook heel prettig met hem samen te werken aan mijn eigen songtekst. Ook zo nu en dan met wat humor tussendoor geeft het een ontspannen sfeer! Voor hem is het ook een uitdaging om samen met de leerling naar zijn/haar songtekst te kijken en aan te werken.”

Voor iedereen die zich ook wil aanmelden voor de cursus Songwriting heeft Milly een duidelijke boodschap: “Meld je NU aan 🙂 Je zult zien dat het voor jou ook gaat lukken! Ik ben een laatbloeier, maar door deze training heb ik mezelf opnieuw leren kennen en te ontdekken wat creativiteit met je doet en dat is best cool! Ik vind het een mooi leerproces om je eigen muzikale kwaliteiten hiermee verder te ontwikkelen. Geeft zoveel inspiratie mee. Eén ding weet ik zeker, ik ga hiermee verder!”.

Lees hier meer over de cursus songwriting!