In de spotlights: Oscar Rodenburg

Een goeden dag! Mijn naam is Oscar Rodenburg en sinds vorig jaar zit ik bij de Talentklas Pop en Jazz van Kaliber Kunstenschool. Mijn grote passie is altijd al zingen geweest. Het leek me dan ook super om daarin verder te gaan studeren. Daarom  heb ik me verleden jaar aangemeld voor de studie Jazz Zang bij in totaal vijf conservatoria.

Je kan je misschien wel voorstellen dat er bij vijf audities wel wat voor te bereiden valt. Vooral aangezien elke auditie ook nog eens uit twee rondes bestaat. Hier stond ik gelukkig niet alleen in, want ik had hulp en steun bij mijn zangdocente Anouk Snellink van Kaliber. Voor de eerste ronde moest ik opnames sturen van twee nummers, waarvan één met een band. Met contrabassist Christian Maliy, pianist Jesse Borkens en de levensreddende tips ‘n tricks van Anouk ben ik uiteindelijk de studio ingedoken. Een aantal weken nadat de opnames waren verstuurd, kwamen de uitslagen één voor één binnen. Rotterdam, Utrecht en Berlijn hebben me helaas afgewezen, maar in Den Haag en Amsterdam zagen ze wel brood in wat ik deed.

Opgetogen van de overwinning kwam ik de woensdag erna het lokaal van Anouk weer binnen. Maar de tweede ronde moest nog gedaan worden: hiervoor moest ik live voorzingen voor een jury en ook nog een theoretische test afleggen. Samen met Anouk bepaalde ik eerste de liedkeuze, om deze liedjes vervolgens tot aan de fijnste details te ontleden en vervolgens te perfectioneren. Op 8 april was dan mijn auditie in Den Haag. De theorietest verliep stroef, dus liep ik aardig nerveus de ruimte binnen voor de auditie. Alle pijn en moeite was uiteindelijk niet voor niets, want ze hebben mij toegelaten! Op 8 mei zal mijn auditie in Amsterdam plaatsvinden en of ik daar wordt toegelaten of niet, in september gaat het avontuur beginnen!

Mijn tip: als jij dergelijke ambities hebt, ga ervoor! Doe waar jij je prettig bij voelt en doe het veel, doe het vaak, maar het allerbelangrijkste is: wees 100% jezelf. Dan komt het helemaal goed.

Meer weten over de Talentklassen van Kaliber Kunstenschool? Kijk op kaliberkunstenschool.nl/talentenklas!