In de spotlights: Sanna van Elst

Twents Zilver is een project waarin creatieve Kwiekmakers en senioren uit Enschede en Oldenzaal op zoek gaan naar nieuwe ontmoetingen en aansluiting in de buurt middels kunst en cultuur! Iedereen heeft een verhaal en elk verhaal is de moeite waard om te delen. Van elk verhaal kunnen onze Kwiekmakers iets kunstzinnigs doen. Ze maken er bijvoorbeeld een lied van, een schilderij of een unieke collage. Echt naar elkaar luisteren, daar gaat het om bij Twents Zilver!

We maken kennis met Sanna van Elst, blokfluitdocente bij Kaliber Kunstenschool en sinds kort ook Kwiekmaker.

“In mijn werk als muziekdocent en musicus krijg ik met alle leeftijden te maken. Met al die verschillende mensen en ook met verschillende muziekstijlen mag ik steeds weer nieuwe verbindingen ervaren. Het contact dat ontstaat door muziek, mensen die zich openen en opleven… zowel bij concerten als lessen en workshops.

Toen ik hoorde over het project Twents Zilver was ik dan ook meteen geïnteresseerd. Het lijkt me een mooie gelegenheid om me nog meer te verdiepen in contact maken via muziek.

De eerste bijeenkomsten van de training voor Kwiekmaker waren informatief en er was een goede sfeer. Het is leuk om in een team terecht te komen met mensen met heel verschillende achtergronden en kunstdisciplines. Er was een zeer leerzame ochtend over dementie waarin voorbeelden werden geschetst door acteurs, met interactief theater. Tijdens de tweede bijeenkomst lazen we elkaar onze motivatiebrieven voor deze training voor.

Ik vond het best spannend om zo mijn eigen verhaal te vertellen. Maar het was mooi om te merken dat iedereen, hoe verschillend ook, graag met zijn of haar kunstvorm verbindingen wil creëren en echt contact bevorderen.

Tijdens de volgende trainingsochtenden gaan we onder leiding van Tessa Kortenbach dieper in op het onderwerp contact maken en krijgen we ieder een deelnemende oudere toegewezen met wie we uiteindelijk een kunstwerk zullen gaan maken. Wat dat kunstwerk zal gaan worden staat nog niet vast. We zullen eerst een gesprek met de deelnemer voeren en naar aanleiding daarvan iets gaan creëren. Ik verheug me er op!“.

Lees hier meer over Twents Zilver. Ken je iemand die graag met het traject mee zou willen doen, dan kun je diegene nog opgeven. Ook zoeken we voor januari weer nieuwe Kwiekmakers!