In de spotlights: Julian van Well

Vandaag stellen we Julian van Well voor! Julian is twaalf jaar oud en zit al drie jaar bij de JeugdKunstAcademie van Kaliber, de talentenklas voor beeldende kunst. Voor die tijd was hij ook al creatief bezig: hij hield van tekenen, kleien bij zijn oma (die altijd een grote voorraad klei in huis had), knippen en plakken, knutselen en naaien. Ook ging hij wel eens naar Tetem kunstruimte en kreeg hij les van een kunstenares die hij bij de culturele zondag ontmoet had. Een collega van zijn moeder wist dat Julian kunstzinnig was en tipte hem over de JeugdKunstAcademie. Daar kon Julian zich helemaal uitleven: hij ging aan de slag met photoshop, 3d, stopmotion, papier, klei, verf en kosteloos materiaal. Al na een week was hij een ster in het creëren van schaduw en diepte met verf en potlood. Ook leerde hij veel over hoe je een bepaalde vorm tot stand brengt met klei en hoe je onderdelen met elkaar verbindt.

Dit afgelopen lesblok van de JeugdKunstAcademie maakte Julian een moodboard over zijn eigen persoonlijkheid, door middel van plaatjes en kleuren. Binnenkort opent er een pop-up store in Enschede waarin Julians moodboard en werk van andere leden van de JeugdKunstAcademie te zien is. Daar vind je ook zelfgemaakte visitekaartjes én een animatiefilm van Julian. Wanneer en waar de pop-up store te bezoeken is wordt binnenkort aangekondigd op deze pagina!

Volgend jaar gaat Julian naar de jongerengroep van de JeugdKunstAcademie, waar hij van plan is nog drie jaar te blijven. Later wil hij kunstenaar worden, maar hij weet nog niet precies welke richting hij gaat kiezen op de AKI. Onlangs heeft hij animatie ontdekt. Dat vindt hij superleuk, dus misschien wil hij daar iets mee gaan doen. Maar dat kan zo weer veranderen: Julian stort zich meestal een periode helemaal op een onderwerp. Speksteen bewerken, naaien, wol vilten: als hij maar creatief bezig is!