In de spotlights: Rick & Bas

Tijdens de fantastische theatershow op 18 en 19 juni hebben onze leerlingen gestraald! Ook broers Rick en Bas, blazers uit de talentklas van Kaliber, traden daar op. Eens in de zoveel tijd brengen ze verslag uit van hun belevingen via YouTube en ook van de theatershow verscheen een vlog. Reden genoeg om de broers deze maand in de spots te zetten!

Lees het interview hieronder en abonneer je ook vooral op hun YouTube-kanaal!

Wie zijn jullie en hoe oud zijn jullie?

Wij zijn Rick (15 jaar) en Bas Arentsen (13 jaar). Rick speelt bariton en Bas speelt trombone. We zijn lid van het harmonie-orkest KEBH en samen maken we muziek als het duo Happy Horns.

Wat doen jullie bij Kaliber?

We hebben al best lang les bij Kaliber. In 2014 zijn we begonnen met blokfluitles bij Sanna van Elst. Nadat meneer Hubert Fiselier met pensioen ging, hebben we les van Egbert van Groningen.

Sinds wanneer hebben jullie een vlog? Waarom zijn jullie hiermee gestart?

Omdat onze instrumenten goed bij elkaar passen, spelen we vaak samen. Tijdens de jeugdconcerten van KEBH mochten we soms een duet laten horen en daar kregen we leuke reacties op.

Het idee voor een vlog ontstond om meer kinderen in de regio enthousiast te maken voor muziek en om te laten zien hoe leuk het is. Wij werden daar voor gevraagd maar toen dat plan niet doorging, leek het ons wel leuk om zelf te proberen een vlog te maken. Dus begonnen we het YouTube-kanaal van Happy Horns.

Onze eerste vlog maakten we in april 2021. Inmiddels hebben we 19 video’s gemaakt met in totaal al meer dan 2000 weergaven.

Wat gaan mensen zien als ze jullie volgen?

Het zou leuk zijn als we nog meer abonnees krijgen! In onze vlogs laten we onze muzikale activiteiten zien, zoals het studeren van een etude, het meespelen op de OBM-jeugddag of een inzending voor het muziekconcours van Prinses Christina. En afgelopen maand dus de Kaliber Theatershow. Er moet wel een leuke aanleiding zijn om een vlog te maken, en er moet genoeg tijd zijn naast school. Af en toe spelen we gewoon een nummer in z’n geheel, dat noemen we onze serie “Werk in uitvoering”.

Welke vlog moeten we zeker terugkijken?

Het was bijzonder dat we ons gezamenlijke B-examen vorig jaar mochten filmen. Daarin verrasten we op het eind onze vorige docent Hubert Fiselier op een leuke manier.

En tijdens de lockdown hebben we samen met onze docent Egbert van Groningen een erg leuke vlog gemaakt van onze muziekles via Zoom. Die is zeker de moeite waard om terug te kijken!

Wat merk je ervan, zijn jullie al beroemd?

Beroemd op hele kleine schaal, we kunnen nog gewoon over straat fietsen hoor! Het is wel leuk om te zien hoeveel views we krijgen, en hoe lang er gekeken wordt. Vaak kondigen we onze vlogs aan op onze socials, dus dat zijn mensen die ons al wel kennen. Van vrienden en andere orkestleden krijgen we wel positieve reacties, dus dat is leuk om te merken.

Wil je nog iets kwijt aan andere muzikanten en/of (beginnende) vloggers?

Het leukst aan muziek maken is toch wel samenspelen, dus kom ook bij de KEBH! En abonneer je op ons YouTube-kanaal!
We zijn nog niet zo ervaren als vloggers, maar de beste tip is dat je video niet tè lang moet zijn en met genoeg afwisseling.

Bedankt voor het interview!