Interview met 3e jaars HR-stagiaire: Fabiënne Meevis

Fabiënne heeft in de eerste helft van 2022 stagegelopen op de HR-afdeling bij Kaliber Kunstenschool. Dat beviel van beide kanten heel goed. Hieronder vertelt Fabienne over haar ervaring als HR-stagiaire.

Creatieve en informele organisatie

Voordat ik op stagegesprek ging bij Kaliber Kunstenschool kende ik de organisatie nog niet. Ik liep een keer langs het gebouw en dat viel me meteen op. Een bijzonder en niet alledaags gebouw waarbij de naam ‘’Kaliber’’ kleurrijk aan de gevel hangt. Ik ben daarna op de website gaan kijken en zag dat er een stageplek beschikbaar was.

Eenmaal op gesprek geweest, was ik nog enthousiaster. Ik zocht een klein tot middelgroot stagebedrijf waar een informele sfeer hangt. Kaliber Kunstenschool voldeed hier uitstekend aan! De informele en creatieve sfeer bij Kaliber sprak mij dan ook direct aan.

Ik kwam er ook snel achter dat de organisatie mij toch niet geheel onbekend was. De gitaarlessen die ik als kind had gevolgd, bleken bij het latere Kaliber te zijn. Toen heette het nog De Muziekschool Twente. Tijdens mijn stage kwam ik zelfs mijn vroegere gitaardocente tegen.

Hoe ervaar je het stagelopen?

Stagelopen bij Kaliber Kunstenschool vond ik superleuk en erg leerzaam. Ik kreeg alle vrijheid om werkzaamheden op te pakken en ook de mogelijkheid om zelfstandig te werken. De werksfeer is prettig en er zijn leuke collega’s om mee samen te werken. Iedereen is heel toegankelijk. Er worden leuke bijeenkomsten georganiseerd zodat ik kennis heb kunnen maken met het personeel, van ondersteunend tot aan docenten. De organisatie is net zo gezellig als ik bij het begin verwachtte. In zo’n creatieve omgeving merk je ook dat je eigen creativiteit meer tot uiting komt.

Met mijn stagebegeleider, de HR Manager, had ik meerdere keren per week contact over lopende onderwerpen en over de voortgang van mijn stage-opdrachten. Ik werd door haar meegenomen in alle facetten van HR en mocht daardoor aansluiten bij verschillende overleggen en ik ging mee naar bijeenkomsten. Gedurende mijn stage heb ik goede feedback ontvangen waar ik nog veel mee kan. Ze vroeg mij altijd eerst zelf een oplossing te bedenken zodat ik niet alleen uitvoerend bezig was maar ook mee kon denken in oplossingen of beleid.

Het leukste aan mijn stage

Het is haast onmogelijk om te kiezen wat ik het leukste vond aan mijn stage. Bijna alle werkzaamheden heb ik als leuk en leerzaam ervaren!

Een leuk onderdeel van mijn stage was dat ik het introductiebeleid heb mogen opzetten van begin tot eind. Omdat er na een paar weken enkele nieuwe medewerkers in dienst kwamen, heb ik dit meteen in de praktijk kunnen brengen. Ik heb een bijdrage geleverd aan het opzetten, uitvoeren en evalueren van het beleid.

Wat ook bijzonder was, is dat ik mee heb geholpen aan de werving van nieuwe stagiaires. Zo nam ik deel aan de selectiegesprekken en heb ik zelfs mijn eigen opvolger geworven. Ook voor andere teams in de organisatie heb ik stagiaires gezocht en gevonden.

Tips voor de volgende stagiaires

Kaliber geeft jou de mogelijkheid om de organisatie en jouw vakgebied goed te leren kennen. Je gaat een leuke en leerzame tijd tegemoet. Ik raad je aan om eens een middag bij de Klantenservice te werken om alle collega’s goed te leren kennen. Het is daar een komen en gaan van docenten en cursisten. Iedereen is heel toegankelijk en vertelt vol passie over zijn of haar werk.

Het is leuk om te ontdekken wat de verschillende programmalijnen van Kaliber doen. Bezoek een voorstelling in het onderwijs of ga een keer een avond langs bij Studio15. Zo maak je echt mee wat Kaliber allemaal voor gave activiteiten organiseert en wat voor gave organisatie het is!

Bekijk hier de vacature!