Jeugdkunstacademie Twente

De Jeugdkunstacademie (JKA) is er voor twee leeftijdsgroepen, namelijk 8 - 12 jaar en 13 - 18 jaar. Het is bedoeld voor kinderen die kunstenaar willen worden en zijn en hun eigen kunstontwikkeling willen doorzetten. De opleiding bestaat uit een basis van drie cursusjaren van 30 lessen per jaar, met daarna maximaal 3 vervolgjaren. De opleiding kan ook per jaar gevolgd worden.

Het cursusjaar bestaat uit 6 modules van steeds 5 lessen die door verschillende docenten gegeven worden. In schooljaar 2017-2018 zijn de volgende docenten betrokken:
Han Kobes (module Kunstfan);
Roland Spitzer (module Sculpture);
Janke Nieboer (module Moving images);
Nancy de Graaf (module Schilderen);
Christian Benecke (module Crossmedia);
Rob van Putten (module Monumentale vormgeving).

De Jeugdkunstacademie is ook geschikt als voorbereiding op het toelatingsexamen voor de kunstacademie of als doorstroom voor de vooropleiding kunstacademie.

De cursus gaat van start in Enschede (AKI, Hulsmaatstraat 35) en Almelo (Kaliber Kunstenschool, Elisabethhof 10).

Kijk voor meer informatie hier: JKA Almelo of JKA Enschede.

logo jka

AKI Logo-plus-tekst