Jeugdkunstacademie Twente

De Jeugdkunstacademie (JKA) is er voor twee leeftijdsgroepen, namelijk 8 – 12 jaar en 13 – 18 jaar. Het is bedoeld voor kinderen die kunstenaar willen worden en zijn en hun eigen kunstontwikkeling willen doorzetten. Het gaat om verdieping, onderzoek, creativiteitsontwikkeling, filosoferen over kunst en vormgeving en natuurlijk zelf kunst maken. De opleiding bestaat uit een basis van drie cursusjaren van 30 lessen per jaar, met daarna maximaal 3 vervolgjaren. De opleiding kan ook per jaar gevolgd worden.

Het cursusjaar bestaat uit 6 modules van steeds 5 lessen die door verschillende docenten gegeven worden. In schooljaar 2016-2017 zijn de volgende docenten betrokken: Han Kobes (o.a. introductie, tekenen); Roland Spitzer (sculpture); Janke Nieboer (o.a. muurschildering); Nancy de Graaf (schilderen); Christian Benecke (crossmedia design); Udona Boerema (o.a. exposeren)

Ook is de Jeugdkunstacademie geschikt als voorbereiding op het toelatingsexamen voor de kunstacademie of als doorstroom voor de vooropleiding kunstacademie.

De cursus gaat van start in Enschede (AKI, Hulsmaatstraat 35) en Almelo (Kaliber Kunstenschool, Elisabethhof 10).

Kijk voor meer informatie hier: JKA 8 – 12 jaar of JKA 13 – 18 jaar.

logo jka

AKI Logo-plus-tekst