JMCO gaat online: aanmelden kan nog!

Het Jeugd Muziek Concours Overijssel kan dit jaar niet op de gewone manier doorgaan. De organisatie heeft besloten voor het eerst een online variant aan te bieden! De aanmeldingstermijn is daarom ook verlengd, dit kan nog t/m 10 mei 2021.

Hoe werkt JMCO online?

Er is een besloten groep JMCO Online aangemaakt op Facebook. Om aan het platform deel te kunnen nemen is minimaal 1 Facebookadres per ensemble nodig. Dit kan van een leerling, ouder of docent zijn.
Tussen 28 maart en 4 juni kun je jouw filmpje(s) op het platform plaatsen. Vakmusici van de Academia Musici geven op de inzendingen feedback. De filmpjes worden alleen zichtbaar gemaakt voor de plaatser zelf, de organisatie, coaches en juryleden.

De jury bestaat uit 3 vakmusici en beoordeelt de definitieve filmpjes. Op 19 juni volgt de uitslag en vindt de finale plaats. Hoe die finale precies vormgegeven zal worden, wordt tegen die tijd besloten en gecommuniceerd.

Meer informatie

Spelregels voor JMCO-online deelname

  • Aanmelding is vereist (en kan tot 10 mei 2021: klik hier).
  • Inzending is alleen tussen 28 maart en 4 juni mogelijk.
  • De filmpjes mogen niet gemonteerd worden. Dus niet knippen en plakken. Wel mogen de afzonderlijke delen aparte filmpjes zijn.
  • De geluidskwaliteit moet voldoende zijn om te beoordelen (dus zijn alle instrumenten/ forte piano enz. goed zijn te horen).
  • Neem je filmpje horizontaal op met een goede smartphone of camera.
  • Geef bij de opname aan om welk stuk het gaat.

De jury let onder andere op:
Muzikale voordracht en interpretatie, techniek en beheersing van het instrument, presentatie en interactie, keuze en opbouw van het programma. Bij de duo’s ligt de nadruk op gelijkwaardigheid in repertoire.