Kaliber zeer positief beoordeeld!   

In april is door Saxion Market Research weer het tweejaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd voor Kaliber Kunstenschool. Uit de gegevens van 2021 blijkt opnieuw een hoge waardering voor de lessen (7,9) en voor de docenten (8,8). De organisatie zelf scoort ook goed, namelijk 7,5 gemiddeld, en maar liefst 55% geeft zelfs een 8 of hoger.

Op het moment van het onderzoek werden er door de coronacrisis geen fysieke lessen aangeboden. Uit de antwoorden op de open vragen werd duidelijk dat velen snakten naar echte lessen op locatie, maar toch de inzet van de docent om te doen wat mogelijk is waardeerden. Er was dus alle begrip voor de situatie en veel respondenten begrepen dat het overmacht was.

De docenten scoren op de onderzochte aspecten (zoals vakbekwaamheid en behulpzaamheid) bijna een 9. Driekwart van de respondenten wil volgend jaar graag weer deelnemen aan de lessen. Kaliber zelf wordt ook goed gewaardeerd, 95% is daarover tevreden.

Een ander positief punt is dat 93% van de respondenten Kaliber Kunstenschool zal aanbevelen bij vrienden en familie en 75% geeft aan zeker of zeer waarschijnlijk volgend jaar opnieuw lessen bij Kaliber te zullen volgen. Hier zijn we hartstikke blij mee!

Wij zijn er trots op dat we in 2021 nóg hoger hebben gescoord dan de voorgaande jaren, en beseffen dat die score aan de enorme betrokkenheid en flexibiliteit van onze docenten te danken is. Heel erg bedankt daarvoor!

Een greep uit de reacties:

‘’De enorme inzet en motivatie van de docent draagt zeer bij aan het positieve gevoel dat we bij Kaliber hebben.’’

‘’ Top hoe Kaliber zich tijdens deze coronatijd heeft gemanifesteerd! Online les vinden onze kinderen minder leuk dan live (compliment voor de docenten!), maar het gaat goed.’’

 ‘’ Een supergoede lieve lerares!’’

 ‘’De online les is ontzettend goed opgepakt en ik ben blij dat ik dat vorig jaar hebt opgepakt en nu nog steeds doe.’’

‘’Ik ben erg blij met de docent, omdat hij niet alleen naar de speeltechniek kijkt maar vooral naar wat mij als persoon verder helpt om mooier te gaan spelen (zoals écht luisteren naar mijn eigen muziek). De lessen hebben daardoor een grote toegevoegde waarde voor mezelf. Dat het online is is misschien wel jammer, maar tot nu toe heb ik gemerkt dat er ook online nog genoeg te leren valt’’.

‘’Ik ben helemaal blij met Kaliber. In Coronatijd werd/wordt er veel gedaan voor ons leerlingen, top.

”Ik vind het van de docent ontzettend knap om online pianolessen te moeten geven en toch ook gemotiveerd te blijven!’’

‘’Mijn complimenten voor de manier waarop de Kaliber-organisatie en de individuele docenten zich aangepast hebben aan de Corona situatie! Geweldig zoals er gezocht is naar alternatieven om ons als leerlingen te motiveren.’’

‘’De docent is voor mij een geweldig iemand en sociaal erg betrokken en begripvol.’’

‘’Iedereen is eigenlijk altijd heel vriendelijk. De juf is altijd heel enthousiast, wat heel leuk is.’’

‘’Ik speelde drie jaar in het Balkanensemble. Dit ensemble is ontstaan op initiatief van een cursist. Kaliber heeft daar alle ruimte en medewerking aan gegeven en is dat blijven doen, bijvoorbeeld door ons de gelegenheid te geven om ook tijdens schoolvakanties te repeteren. Dat vind ik uitstekend, dus + op punten service, hulpvaardig, klantvriendelijk, en eigentijds.’’

‘’De docent spant zich super in voor de leerlingen, tot op het dak van kaliber met paraplu’s en wasknijpers. Fantastisch. Het organiseren en orkestreren van het ensemble is een enorme plus.

Dat maakt een individueel instrument spelen van jongs af aan extra leuk.’’

Uit het onderzoek kwamen ook veel verbeterpunten naar voren. Kaliber neemt deze punten serieus en gaat de komende tijd aan de slag om ze te verbeteren. Een voorbeeld hiervan is de website: niet iedereen is hier even tevreden over. Wij zijn inmiddels druk bezig om een nieuwe website te realiseren, die aan ieders wensen voldoet.

Wij danken iedereen die de tijd heeft genomen om de enquête in te vullen!