Koningsfestival: Bea’s Crib

Koningsfestival

👑Maak op Koningsdag alvast kennis met de huiskamer van Enschede! Op het Willem Wilminkplein vind je dan Bea’s Crib. Samen met onze partners van de huiskamer  (Metropool ǀ Poppodia van Twente, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Kaliber Kunstenschool en Bibliotheek Enschede) bieden we een programma aan met creatieve workshops, muziek, dans en nog meer!

Even relaxen met een hapje en een drankje? Ook dan is Bea’s Crib de plek voor jou op Koningsdag!

Koningsfestival
11:00 tot 19:00
Willem Wilminkplein

Programma Koningsfestival Kaliber

Workshop Go Rococo, koninklijke pruiken maken

In de Rococo tijd droegen koningen, koninginnen en edelen hoge pruiken. Bij deze instapworkshop kun je je eigen pruik of kroon maken van papier.
Doorlopende workshop tot 19.00 uur.

Workshop Streetdance

Streetdance is lekker energiek en een verzameling van dansvormen die zijn ontstaan op straat, in clubs en op scholen. Je ziet het vaak bij achtergronddansers van grote artiesten, in videoclips en natuurlijk op TikTok! De bewegingen zijn stoer en funky. Als je het ziet krijg je gelijk zin om mee te doen. Dus doe je sneakers aan en doe mee met dansdocent Adinda!
Van 11.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 13.30 uur.

Workshop Cajon

De cajón is een houten kistje met een klankgat, dit muziekinstrument is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de popmuziek. Door er met de handen op te trommelen gaan we samen een mooi ritme slaan met verschil in tempo en dynamiek. Kom gezellig meedoen met deze inloopworkshop cajón.
Van 14.30 tot 15.00 uur.