Koningsfestival 2023

Op het Willem Wilminkplein gebeurt er veel tijdens Koningsdag. Samen met onze partners van de huiskamer van de stad (Metropool, Wilminktheater & Bibliotheek Enschede) maken we van het Koningsfestival een feest! Deze gezellige dag kan je meedoen met allerlei creatieve workshops, muziek, dans en nog meer. Wil jij liever relaxen met een lekker hapje en genieten van muziek? Ook dan is het Willem Wilminkplein de plek voor jou op Koningsdag!

 

Koningsfestival – donderdag 27 april
11:00 tot 19:00
Willem Wilminkplein

 

Klik voor meer informatie over de programma’s van onze partners op hun naam. De volgende workshops worden door Kaliber Kunstenschool georganiseerd:

 

Programma Koningsfestival Kaliber

 

Optreden The Sugar Plums

11:00-11:30

Leerlingen van de Popschool van Kaliber zullen een spetterend optreden ten gehore brengen! Ze gaan een mooie mix van wat minder bekende covers spelen, maar welke nummers dat zijn, blijft nog een verassing. Maar ze gaan zeker zorgen voor een goed begin van je koningsdag.

 

Workshop Koninklijke kronen

Doorlopende workshop 11:00-18:00

Wil jij deze dag ook als een koning(in) voelen? Maak dan bij deze creatieve workshop van Kaliber je eigen kroon! Ga aan de slag met allerlei verschillende materialen en wees lekker creatief. Kunstdocent Saskia Griepink zal je helpen met het ontwerpen van de mooiste kroontjes.

 

Workshop Streetdance

11:30-12:00

Streetdance is lekker energiek en een verzameling van dansvormen die zijn ontstaan op straat, in clubs en op scholen. Je ziet hetvaak bij achtergronddansers van grote artiesten, in videoclips en natuurlijk op TikTok! De bewegingen zijn stoer en funky. Als je het ziet krijg je gelijk zin om mee te doen. Je hoeft geen ervaring te hebben, dus doe je sneakers aan en doe mee met dansdocent Adinda Groeneveld!

 

Workshop Ukelele (12+)

16:45-17:15

Dit vrolijke en schattige instrument lijkt op een gitaar, maar is handzamer en heeft slechts 4 snaren. Tijdens deze inloopworkshop zal je zien dat je al snel leuke liedjes kunt spelen in ukelele! Maaike Norder weet als geen ander hoe je in korte tijd samen muziek kunt maken. Plezier gegarandeerd!

 

Een gezellige kraam om van alles te proberen

Wil je zien wat Kaliber allemaal te bieden heeft? Kom dan naar onze kraam en proef van ons aanbod. Je kan de piano proberen of heb je liever drum? Het kan allemaal.