Koninklijk Concertgebouw Concours 2021

Ben je tussen de 9 en 14 jaar en wil je eens stralen op het podium van Het Concertgebouw? Dan is het Koninklijk Concertgebouw Concours 2021 echt wat voor jou! Het is de muziekwedstrijd voor kinderen! Dit jaar vindt de dertiende editie van het Koninklijk Concertgebouw Concours plaats. Speel of zing je klassiek, pop-, jazz- of wereldmuziek? Elke muziekstijl is welkom.

De inschrijving loopt tot en met maandag 12 april 2021 23.59 uur, dus schrijf je snel in!

 

Wat kun je verwachten?

 1. Je kunt je aanmelden tot en met maandag 12 april 2021 23.59 uur
 2. Alle deelnemers krijgen een tip en een top van onze professionele jury, ongeacht of ze worden geselecteerd voor de finale
 3. De finale vindt plaats in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. In overleg met de jury bepalen we samen welk muziekstuk je hier ten gehore zal brengen.

 

Juryleden

 • Vincent de Kort, dirigent
 • Julia Philippens, violiste
 • Thomas Beijer, pianist
 • Randell Heye, trompettist
 • Marco de Souza, directeur Leerorkest & Muziekcentrum Zuidoost

 

Zo meld je je aan

Je doet mee door het inschrijfformulier in te vullen en het insturen van een YouTube-filmpje. Je kunt thuis een filmpje maken van een muziekstuk naar keuze van maximaal 5 minuten. Ook kun je een filmpje opsturen van een voorspeelavond van de muziekschool. Zet je filmpje op YouTube en stuur ons de link. Dat is helemaal niet ingewikkeld. Als je hier klikt wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dit kunt doen.

Deelname aan het Koninklijk Concertgebouw Concours is gratis, eventuele kosten voor het inzetten van jouw begeleider of extra muzieklessen worden niet door Het Concertgebouw vergoed.

 

Prijzen

Als je meedoet aan het Koninklijk Concertgebouw Concours maak je kans op mooie prijzen. En niet zomaar één: je ontvangt een geldbedrag van € 1000 ten behoeve van je muzikale ontwikkeling en de enige echte Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee!

 

Belangrijke data

 1. Deadline voor de video is 12 april
 2. De halve finale vindt plaats op 15 mei
 3. De (online) workshop is op 22 mei (maximaal 100 deelnemers kunnen aanwezig zijn in Het Concertgebouw)
 4. De masterclass wordt gegeven op 5 juni
 5. De finale vindt plaats op 20 juni

 

Contact

Heb je nog vragen? Stuur ze dan naar: kcc@concertgebouw.nl.