Start met een korte cursus!

Start 2022 goed met het beste voornemen ooit: iets nieuws leren! In een korte cursus leer in zo'n 10 lessen de basis van een cursus, of werk je concreet naar een einddoel toe. Gezellig in een groep, maar toch op je eigen tempo.

Let op: we starten met de korte cursussen zodra de maatregelen het toelaten. Het kan dus zijn dat ze iets later starten dan per cursus is aangegeven. 

Bekijk ons aanbod per plaats:

Aanbod Almelo

Aanbod Enschede

Aanbod Oldenzaal

Aanbod Wierden

Aanbod Hellendoorn

 

Zit er iets leuks voor je bij?

Muziek voor peuters, kleuters en kinderen

Op een speelse manier de eerste muzikale stappen zetten, dat doe je bij onze muzieklessen voor de kleinsten. Je kunt al starten vanaf 1,5 jaar, uiteraard onder begeleiding van (groot)ouders of verzorgers. De docent neemt de kinderen mee in de wereld van muziek, met veel verschillende liedjes en instrumentjes. Spelenderwijs gaan ze bezig met ritme en geluiden! In Almelo starten de cursussen Dreumesmuziek en Peutermuziek. In Enschede kunnen ze meedoen met Muziek op Schoot of Muziek met Peuters.

Dans alsof niemand kijkt

Ook dit jaar starten de populaire cursussen Peuterdans en Kleuterdans weer, waar kindjes al hun energie kwijt kunnen terwijl ze bewegen op muziek. Daarnaast kunnen ook kinderen, jongeren én volwassenen dit jaar hun goede voornemen om meer te bewegen direct volbrengen! Kinderen en jongeren halen de gekste pasjes en choreografieën uit de kast bij Streetdance, of gaan juist de basis van alle dansstijlen ontdekken bij Ballet. Volwassenen kunnen in Enschede kennismaken met onze nieuwste cursus: Tapdance. Deze bijzondere danssoort is eigenlijk een vorm van percussie, waar je met je voeten ritmes op de houten vloer maakt. Een intensieve, maar ontzettend leuke les om al je energie in te gooien!

Beeldende kunst voor iedereen!

In een kidsklas Tekenen en Schilderen gaat de kunstdocent jou meenemen in allerlei verschillende thema’s en onderwerpen. Je gaat aan de slag met potlood, houtskool en verschillende soorten verf. Met elk materiaal ziet jouw kunstwerk er weer heel anders uit! Je werkt in een groep op je eigen tempo. Het kan niet gek genoeg, haal die kunstenaar in jezelf naar boven! Ook voor volwassenen is er een teken- en schildergroep. Hierin ga je verschillende technieken behandelen en kom je er door gewoon te doen achter welke stijl jou het beste ligt. Volwassenen kunnen ook hun creativiteit kwijt in de cursus Glasvormgeving, waar je diverse objecten kunt maken met dit bijzondere materiaal. Een schaal, een sieraad of een mooi 2D werk om neer te zetten… laat je fantasie de vrije loop.

 

Heb je nog vragen? Bel 088-4868700 of mail naar info@kaliberkunstenschool.nl. Eerst even uitproberen? Schrijf je hier in voor een gratis proefles.