Kunstweek 2020: open lessen bij Kaliber!

Van 9 t/m 14 november vindt de nationale Kunstweek plaats. Om die reden hebben wij een aantal van onze cursussen voor je opengesteld, zodat je kennis kunt maken met beeldende kunst!

Let op: er zijn voor sommige cursussen een beperkt aantal plekken i.v.m. de huidige maatregelen. Wees er dus snel bij!

Wil je graag langskomen bij een cursus die nu al vol zit? Meld je dan aan voor een proefles, zodat we je later kunnen inplannen! 

Kinderatelier (6 – 12 jaar)

De ene week maak je een schilderij en de andere week leer je werken met klei. Een zeer gevarieerde cursus waar je werkt op een speelse manier en in je eigen tempo. De ervaren docent kan jou goed begeleiden en helpen met jouw creatieve proces.

VOL! Woensdag 14:30 – 16:00 uur, in Almelo door Nicolette Zuiderwijk

VOL! Donderdag 16:30 – 18:00 uur, in Wierden door Nicolette Zuiderwijk

VOL! Vrijdag 16:00 – 17:30 uur, in Enschede door Rob van Putten

VOL! Vrijdag 14:30 – 16:00 uur, in Enschede door Rob van Putten 

Hier aanmelden

Jongerenatelier (13 – 18 jaar)

Laat je inspireren en maak de mooiste kunstwerken met verschillende materialen. De kunstdocent kan jou helpen om je doelen te bereiken. Ontdek met welke materialen jij het beste kunt werken en daag jezelf uit!

Vrijdag 19:00 – 20:30 uur, in Almelo door Nicolette Zuiderwijk

Hier aanmelden

Tekenen & Schilderen (Volwassenen)

Deze cursus is geschikt voor beginners als gevorderden, omdat de focus op individuele ontwikkeling ligt, waarbij de professionele kunstdocent je ondersteunt. Verschillende teken- en schildertechnieken komen aan bod waarbij je kunt werken aan de hand van een thema, of helemaal je eigen weg kunt gaan.

VOL! Dinsdag 9:30 – 11:30 uur, in Almelo door Han Kobes

VOL! Donderdag 19:30 – 21:30 uur, in Almelo door Rob van Putten

Hier aanmelden

Anatomie Tekenen (Volwassenen)

Hierin komen de volgende onderwerpen aan bod: tekenen naar de waarneming, modeltekenen, anatomie, tekenen met houtskool, klassiek, realisme en stilleven. Deze module is onderdeel van de Tekenacademie, waar je elke 10 lessen met een ander onderwerp en andere kunstdocent aan de slag gaat. Laat je inspireren!

VOL! Woensdag 9:30 – 11:30 uur, in Enschede door Marike van Weert

Hier aanmelden

Keramiek (Volwassenen)

Er zijn veel manieren om met klei te werken: handvormen, opbouwen met kleiplaten of draaien op de schijf. Je combineert diverse technieken om een object te vormen. Ook glazuren vormt een onderdeel voor de mooie afwerking van keramiek.

VOL! Woensdag 9.30 – 11.30 uur, in Almelo door Nicolette Zuiderwijk

VOL! Woensdag 19.30 – 21.30 uur, in Almelo door Nicolette Zuiderwijk

Hier aanmelden

Beeldhouwen & Boetseren (Volwassenen)

Je maakt gebruik van uiteenlopende materialen zoals klei, gips, was, speksteen, gasbeton en cement. Het afgieten van werkstukken behoort ook tot de mogelijkheden. Het is een cursus waarbij jouw creativiteit echt naar boven kan komen!

VOL! Donderdag 9.30 – 11.30 uur, in Almelo door Bert Nijenhuis

Hier aanmelden