Kunstwerk

Kunstwerk is een reïntegratietraject voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar met een op participatie gerichte ontwikkelvraag. Door middel van kunstworkshops en maatwerkcoaching van een opleidings- en werkcoach wordt er gewerkt aan zelfvertrouwen, inzicht in elkaar, samenwerken en nog vele andere vaardigheden voor zowel de praktijk van alledag als op de werkvloer.

Kunst Als Middel

KunstWerk is een project waarbij je niet opgeleid wordt als kunstenaar, maar vaardigheden ontwikkelt en inzichten de ruimte geeft door middel van kunstworkshops. Het creatieve eigen proces staat voorop. Er is geen goed of fout. Inzicht in eigen kracht, samenwerken, jezelf presenteren en respect staan voorop. Podium, theater, en beeldende opdrachten leiden je in vijf modules dichter bij een stapje naar eigen ontwikkeldoel.

KunstWerk Almelo is in 2018 gestart in talenthouse Studio15.  Het project is een samenwerking tussen de gemeente AlmeloRMC en Kaliber Kunstenschool. 

 Acht jongeren worden per traject door middel van kunstworkshops geholpen nieuwe vaardigheden en inzichten te creëren die het welzijn en welbevinden verbeteren om zo een duurzame stap naar opleiding en/of werk te kunnen zetten.

Deelnemers kunnen worden aangemeld bij KunstWerk via de participatiewet.

Een werkcoach en een opleidingscoach coachen de deelnemers naast de kunstlessen om een stapje op de participatieladder te kunnen zetten. Benieuwd naar ervaringen van onze deelnemers? Lees hier meer!

Wil je meer weten? Neem contact op met Leonieke Pieket.

kunstwerk