Kuuk’n concert

Een vrolijk meedoeconcert voor en door leerlingen van groep 1 en/of 2 in samenwerking met een lokale muziekvereniging. In twee workshops worden verschillende liedjes en muzikale activiteiten in de klas ingestudeerd onder begeleiding van een docent van Kaliber. De groepsleerkracht herhaalt met behulp van lesbrieven het aangeleerde. Tijdens de uitvoering begeleidt een (jeugd)orkest van de muziekvereniging de leerlingen.

Duur: twee lessen van 45 min + een uitvoering van ongeveer 30 min

Kerndoelen: 54, 55, 56

Bijzonderheden: Kaliber ondersteunt u bij het leggen van de verbinding tussen uw school en een muziekvereniging, helpt de leerkrachten bij het instuderen van het materiaal, begeleidt de school en muziekvereniging naar het concert en verzorgt de presentatie (eventueel in samenwerking met de dirigent, een leerkracht of directeur) van de uitvoering. De leerlingen werken in dit project aan samenwerken, presenteren, werken en zelfvertrouwen.

Tarief: € 492,50

Leerlijn: Allemaal een wereldburger