Studio15

Studio15 in Almelo is een samenwerking tussen Kaliber Kunstenschool en Avedan jongerenwerk. Studio15 biedt jongeren de kans zich professioneel te ontwikkelen op het gebied van muziek, performance, film, fotografie en nog veel meer!

Gratis oefenruimte voor jongeren
Om jouw talent verder te ontwikkelen kun je bij Studio15 gratis gebruik maken van verschillende oefenruimtes. Er is een danszaal, fotostudio, sound design & opnamestudio en een oefenruimte voor muzikanten en bands. Ook hebben we een multimediaruimte met Imacs.

Gratis coaching
Bij Studio15 worden geen gratis lessen gegeven. Wel bieden we een plek waar jij zo vaak als je wilt kunt oefenen. Terwijl je dat doet lopen er verschillende coaches rond die tips geven en je helpen als je vastloopt.

Proeflessen & basiscursussen
Weet je nog niet wat je leuk vindt of waar je goed in bent? Bij ons kun je verschillende gratis proeflessen volgen en naar hartenlust uitproberen. Kom bijvoorbeeld eens langs bij onze introductiemiddag op de dinsdag. Heb je iets gevonden wat je leuk vindt en wil je graag lessen volgen? Wij helpen je met het vinden van lessen die bij jouw passen. Ook bij Studio15 zelf kun je een aantal korte basiscursussen volgen zoals Fotografie of Producing. We helpen je zelfs met het aanvragen van een subsidie, als er thuis wat minder geld is.

Gratis masterclasses
Ben je al een tijdje bezig met bijvoorbeeld muziek, dans, fotografie, film of theater en wil je je nog verder ontwikkelen? Dan kun je bij Studio15 verschillende masterclasses volgen die gegeven worden door succesvolle professionals.

Een podium voor jong talent
Studio15 biedt een podium waar jij tijdens verschillende evenementen jouw talent kunt laten zien aan de wereld. Ook als je nog geen ervaring hebt is ons podium een mooie plek om die  ervaring op te doen. Zo werk je aan je presentatie en zelfvertrouwen. Onze jongerenwerkers en coaches helpen je hier graag bij.


Levensecht Leren projecten

Vanuit het talent dat jongeren hebben betrekken wij de jongeren bij ”levensecht leren” projecten. Dit zijn projecten waarbij jongeren zelf evenementen organiseren of activiteiten opzetten met een sociaal doel. Jongeren organiseren bijvoorbeeld zelf een fotoshoot voor een artiest, een benefietconcert voor een goed doel of een schrijverskamp met artiesten en muziekkanten rondom een bepaald thema. Tijdens het organiseren van deze activiteiten oefenen jongeren met het aannemen van verschillende rollen. Ze werken aan verschillende competenties zoals samenwerken, leidinggeven, budgetteren, conflicthantering, presenteren en plannen. Ze bouwen ze werkervaring op.

CV-opbouw
Studio15 helpt jongeren met het opbouwen van hun cv. Jongeren die deelnemen aan het organiseren van projecten of als vrijwilliger meehelpen bij Studio15 leren een scala aan nieuwe competenties. Maar vaak weten jongeren deze niet goed te omschrijven in een cv of in een sollicitatiebrief. Studio15 helpt jongeren hun talenten en competenties te herkennen en te omschrijven. Ook kun je ons opgeven als werkervaring én als referentie als je gaat solliciteren. Zo hebben we al meerdere jongeren geholpen bij het krijgen van een eerste bijbaantje.

Bedrijven
Ook als bedrijf ben je bij Studio15 Talenthouse aan het juiste adres. Wij verzorgen onder meer teambuildingworkshops, personeelsuitjes en bedrijfsfeesten. Ook zijn de ruimtes binnen Studio15 te huur. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige podiumzaal, de artistieke foyer met vide, vergaderruimte, danszaal, ruime fotostudio en bandruimte met opnamemogelijkheden.

Meer informatie over Studio15? Kijk op www.studio15almelo.nl.

 

Openingstijden

 Maandag 15:00 – 18:00, leeftijd 12-30 jaar
19.00 – 22.00, leeftijd 15- 30 jaar
Dinsdag 15:00 – 18:00, leeftijd 12-30 jaar
19.00 – 22.00, leeftijd 15- 30 jaar
Woensdag 15:00 – 18:00, leeftijd 12-30 jaar
19.00 – 22.00, leeftijd 15- 30 jaar
Donderdag 15:00 – 18:00, leeftijd 12-30 jaar
19.00 – 22.00, leeftijd 15- 30 jaar
Vrijdag Alleen geopend tijdens evenementen
Zaterdag  Alleen geopend tijdens evenementen
Zondag  14:00 – 19:00, leeftijd 15-30 jaar