Maak het zelf: Rainmaker

Knutsel eenvoudig een rainmaker van gerecycleerde materialen en spullen die je vast wel ergens in huis hebt liggen. Een rainmaker is een leuk muziekinstrument voor jonge kinderen, dat net als regen klinkt. Leuk om mee te spelen en leuk om zelf te maken!

Wat heb je nodig?

  • Een buis, liefst een handzaam formaat, van dik en stevig karton of zacht plastic. Een toiletrol is te dun en zal niet werken.
  • Een hamer.
  • Spijkertjes of paneel pinnen.
  • Een dop of ballon om het einde van de buis af te sluiten.
  • Macaroni, rijst, kraaltjes of kleine steentjes.

 

 

Stap 1.

Gebruik een kartonnen staaf die je kunt afsluiten met een dop of doe er een ballon omheen. Als je graag naar binnen wilt kunnen kijken dan kun je het ook afplakken met doorzichtig tape.

rainstick 1

Stap 2.

Sla voorzichtig allemaal kleine spijkertjes in de buis. Doe dit een beetje willekeurig, zodat er een wirwar van spijkers en obstakels ontstaat. Op de foto hieronder zie je hoe de binnenkant van de buis eruit komt te zien. Hoe meer spijkers je erin tikt, hoe langer het duurt voordat de inhoud naar beneden valt, waardoor het geluid van de regen langer duurt.

rainstick 2

Stap 3.

Vul de staaf met steentjes, macaroni, rijst of kraaltjes. Wat je maar in huis hebt dat kan ratelen! Dan komt het leukste werk: de stick versieren! Met inpakpapier, stof, verf, stickers, glitters of veertjes, wat je maar in huis hebt.

rainstick 4

rainstick 5

 

Kunstatelier voor kinderen en jongeren

Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar bieden wij het Kinderatelier aan. In deze jaarcursus worden kinderen geprikkeld om creatief te worden met diverse materialen. Docenten zijn er om ze te begeleiden, inspireren en stimuleren in hun creatieve ontwikkeling. Elk kind op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo en met zijn eigen verbeelding. In het Jongerenatelier (12 tot 18 jaar) wordt naast technische vaardigheden eveneens een link gelegd naar zowel de hedendaagse als naar de oude kunst. Je leert steeds beter je eigen stijl te kennen en toe te passen. Het werk dat op die manier tot stand komt is het resultaat van je eigen identiteit.

JeugdKunstAcademie

Heb je echt een grote passie voor beeldende kunst? Dan is de JeugdKunstAcademie (JKA) misschien iets voor jou. Hierin ga je net dat stapje verder. In deze talentenklas ga je tekenen, schilderen, boetseren, ontwerpen, samen iets groots maken én eigen kunstwerken exposeren. Kunstgeschiedenis en informatie over beeldende kunst komt elke les aan bod, het vormt de inspiratie voor werkstukken. Daarnaast is er volop ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Nieuwsgierig? Kom dan eens een les kijken!