Beeldhouwen en boetseren

Let op!

Voor leerlingen onder de 21 jaar zijn de tarieven, voor alle instrumenten, op te vragen bij de muziekvereniging in uw woonkern (proeflessen zijn altijd gratis!).
Na inschrijving brengt Kaliber Kunstenschool u in contact met de vereniging voor verwerking van de inschrijving.
Ook kunt u zelf rechtstreeks contact opnemen voor meer informatie met de desbetreffende vereniging.
Klik hieronder op de knop ‘meer informatie’.

Meer informatie

Lijkt het je leuk om creatief bezig te zijn met diverse materialen? Bekijk dan het aanbod hieronder van de workshop Beeldhouwen en Boetseren.

Waar je bij beeldhouwen groots begint en steeds meer materiaal weghaalt, bouw je met boetseren juist op vanuit een klein beetje klei naar een steeds groter werk. Toch gaan ze goed samen. Bij de boetseren workshop als de beeldhouwen workshop leer je ruimtelijk kijken en moet je vanuit ‘niets’ iets maken.

Over Boetseren

Je werkt met klei of was, waarbij je samen met de docent diverse technieken uitoefent en leert beheersen. Bij Kaliber is boetseren voor beginners als ook voor gevorderden. Kies een onderwerp dat jij leuk vindt, of laat je inspireren door bekende kunstenaars en pas het toe tijdens de workshop boetseren. Je modelleert de klei met de hand, waarna het object gedroogd wordt en vervolgens gebakken in onze gigantische oven! Pas na een paar dagen kun je het eindresultaat bekijken. Er gaat best wat tijd overheen, maar dan krijg je ook het mooiste resultaat.

Je kunt met verschillende soorten klei werken, wij maken voornamelijk gebruik van zachte klei en was, waar weinig luchtbellen in komen. Lucht kan er namelijk voor zorgen dat het object breekt of knapt als het heet gebakken wordt.

Er zijn verschillende manieren om te boetseren. Je kunt bijvoorbeeld klei uitrollen en met plattere stukken een bouwwerk maken, een schaal of ander servies, waarbij je met een mesje figuren kunt uitsnijden. Ook kun je klei verwijderen met een mirette waarmee je als het ware kunt tekenen in de klei en de mooiste tekeningen tevoorschijn kunt laten komen. Uiteraard kun je ook perfect boetseren met de bekendere boetseerspatels of natuurlijk je eigen handen! Zo haal je bijvoorbeeld lichamen, hoofden of dieren uit de klei tevoorschijn. Alles wat je moet weten, leren we je in onze workshop boetseren.

Over Beeldhouwen

Het ziet er zo ingewikkeld en heftig uit, van een grote steen iets herkenbaars maken door te hakken en te vijlen! Het vergt natuurlijk wat creativiteit, ruimtelijk inzicht en techniek om dit voor elkaar te krijgen, maar niets is onmogelijk en iedereen kan leren beeldhouwen. Zodra jij het een beetje in de vingers hebt, zie je in elke steen iets moois. Wij helpen je graag tijdens onze workshop beeldhouwen.

Je kunt gebruik maken van uiteenlopende materialen, zoals gips, speksteen, gasbeton en cement. Het afgieten van werkstukken behoort ook tot de mogelijkheden. De docent laat je zien hoe je met de diverse materialen moet werken en wat er allemaal bij komt kijken. Je kunt werken aan de hand van opdrachten, maar ook helemaal je eigen gang gaan. Wellicht heb je het al eens gedaan en zoek je meer verdieping, ook dan ben je bij Kaliber aan het juiste adres.

In deze cursus kun je echt jouw creativiteit naar boven laten komen. Bij Kaliber zijn de workshops beeldhouwen en boetseren voor beginners en gevorderden, want je krijgt les in een groep, maar werkt individueel en op je eigen tempo. Lijkt het je leuk te leren beeldhouwen of boetseren?

Vraag hier een gratis proefles aan!

Groepsles

Omschrijving
Leeftijd
Lesdag
Locatie
21- €
21+ €
Beeldhouwen en boetseren
18 - 99
donderdag
Almelo
Vul postcode in.
Vul postcode in.
Locatie:
Almelo, Elisabethhof 10, Boetseerruimte
Docent:
Bert Nijenhuis
Leeftijdscategorie:
18 - 99
Lesdag:
donderdag
Frequentie:
Wekelijks
Type cursus:
groepslessen jaarcursus
Startdatum:
08-09-2022
Tijd:
09:30 tot 11:30

Postcode prijscheck

We vragen je postcode om de juiste tarieven te kunnen tonen. De tarieven kunnen per gemeente wat variëren i.v.m. subsidies die gemeenten beschikbaar stellen.

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

21- € 21+ €

De docent

Kaliber heeft een echte vakdocent voor beeldhouwen in boetseren. Met zijn ruime ervaring kan hij iedereen uitstekend begeleiden in het creatieve proces.

Postcode prijscheck

Vul hier je postcode in voor de prijzen binnen jouw gemeente.

Prijzen opvragen

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

Kunnen we je helpen?