Contemporary Dance

In de contemporary les onderzoeken we vloeiende bewegingen in alle lagen van de ruimte, we gaan op zoek naar onze ‘Flow’! Bewustwording van de fysieke mogelijkheden aanwakkeren staat centraal. Aan de hand van technische oefeningen, vaste bewegingsfrases en improvisatie gaan we werken aan bewustwording van het centrum, gaan we spelen met verschillende bewegingskwaliteiten, worden we comfortabel met de ruimte en duiken we in onze fantasiewereld. De danslessen worden gegeven in Enschede door onze professioneel geschoolde docente Tess Lucassen.

Let op!

Voor leerlingen onder de 21 jaar zijn de tarieven, voor alle instrumenten, op te vragen bij de muziekvereniging in uw woonkern (proeflessen zijn altijd gratis!).
Na inschrijving brengt Kaliber Kunstenschool u in contact met de vereniging voor verwerking van de inschrijving.
Ook kunt u zelf rechtstreeks contact opnemen voor meer informatie met de desbetreffende vereniging.
Klik hieronder op de knop ‘meer informatie’.

Meer informatie
Sorry, we hebben geen cursussen gevonden die voldoen aan je zoekopdracht. Pas je zoekopdracht aan de linkerkant van deze pagina aan, of ga terug naar het cursusaanbod.
U kunt ook per e-mail of telefoon contact met ons opnemen.

Postcode prijscheck

We vragen je postcode om de juiste tarieven te kunnen tonen. De tarieven kunnen per gemeente wat variëren i.v.m. subsidies die gemeenten beschikbaar stellen.

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

21- € 21+ €

Contemporary dance is een genre dat zich in het midden van de twintigste eeuw ontwikkelde en sindsdien is uitgegroeid tot een van de dominante genres voor formeel geschoolde dansers over de hele wereld. Hoewel oorspronkelijk geïnformeerd door klassieke, moderne en jazzstijlen, zijn er elementen uit vele dansstijlen in verwerkt.

Techniek en expressie

Contemporary dance maakt gebruik van contract & release techniek, vloerwerk, vallen en herstellen en improvisatie. Ook worden vaak onvoorspelbare veranderingen in ritme, snelheid en richting gebruikt. Bovendien bevat hedendaagse dans soms elementen uit niet-westerse dansculturen.

Kledingvoorschriften:
● Legging met balletpak/ t-shirt en blote voeten/sokken

De lessen worden gegeven door  onze professionele docent Tess Lucassen. Klik op haar naam om meer over haar te weten te komen!

Postcode prijscheck

Vul hier je postcode in voor de prijzen binnen jouw gemeente.

Prijzen opvragen

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

Kunnen we je helpen?