Dansexpressie

Let op!

Voor leerlingen onder de 21 jaar zijn de tarieven, voor alle instrumenten, op te vragen bij de muziekvereniging in uw woonkern (proeflessen zijn altijd gratis!).
Na inschrijving brengt Kaliber Kunstenschool u in contact met de vereniging voor verwerking van de inschrijving.
Ook kunt u zelf rechtstreeks contact opnemen voor meer informatie met de desbetreffende vereniging.
Klik hieronder op de knop ‘meer informatie’.

Meer informatie

Lijkt het je leuk om te dansen, maar wil jij vooral heel creatief en improviserend te werk gaan? Kom dan eens kijken bij de cursus dansexpressie in Almelo! Dansexpressie is een moderne dans die aansluit bij het individualisme en expressionisme. Het is een wisselwerking tussen beweging en beleving. Dansexpressie wordt gegeven door onze professioneel geschoolde dansdocente, Jacobien van der Heijden.

Vraag hier een gratis proefles aan!

Sorry, we hebben geen cursussen gevonden die voldoen aan je zoekopdracht. Pas je zoekopdracht aan de linkerkant van deze pagina aan, of ga terug naar het cursusaanbod.
U kunt ook per e-mail of telefoon contact met ons opnemen.

Postcode prijscheck

We vragen je postcode om de juiste tarieven te kunnen tonen. De tarieven kunnen per gemeente wat variëren i.v.m. subsidies die gemeenten beschikbaar stellen.

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

21- € 21+ €

Dansexpressie is een dansvorm waarbij de fantasie en creativiteit van de dansers voorop staat, in tegenstelling tot de klassieke ballettechniek.

We dansen op verschillende soorten muziek. Via thematische opdrachten zoals de jaargetijden, de seizoenen of de zon en golven van de zee  gaan we vanuit ons gevoel dansen. Warming up dansen we alleen, maar ook twee aan twee of in een groepje. We sluiten elke les af met een dansstukje dat je zelf leert bedenken en uitvoeren. We dansen en kijken naar en met elkaar en hebben vooral samen veel dansplezier!

Naast het plezier in bewegen helpt dansexpressie kinderen om spanning in het lichaam los te laten, kracht en souplesse te ontwikkelen. Tevens krijgen ze meer zelfvertrouwen en leren ze hun creatieve vermogen en fantasie te gebruiken.

Docent Jacobien van der Heijden

Jacobien is opgeleid tot Theaterdocent (HKU Dramadocent Utrecht) en Dansdocent Dansexpressie (HKA Dans Amsterdam). Zij werkte 2 jaar als actrice/danseres bij het Penta theater onder leiding van Piet Rogie met voorstellingen in Nederland en België. Ze had 13 jaar lang de artistieke leiding van de Montfoortse Balletschool te Montfoort waar zij tevens de lessen dansconditie, kleuter en kinderballet en modern/jazz-dans voor volwassenen verzorgde. Sinds 2004 geeft Jacobien les bij Kaliber Kunstenschool. Naast danslessen verzorgt zij ook de yoga en kinderyoga bij Kaliber.

 

Postcode prijscheck

Vul hier je postcode in voor de prijzen binnen jouw gemeente.

Prijzen opvragen

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

Kunnen we je helpen?