fbpx

Dansexpressie

Let op!

Voor leerlingen onder de 21 jaar zijn de tarieven, voor alle instrumenten, op te vragen bij de muziekvereniging in uw woonkern (proeflessen zijn altijd gratis!).
Na inschrijving brengt Kaliber Kunstenschool u in contact met de vereniging voor verwerking van de inschrijving.
Ook kunt u zelf rechtstreeks contact opnemen voor meer informatie met de desbetreffende vereniging.
Klik hieronder op de knop ‘meer informatie’.

Meer informatie

Lijkt het je leuk om te dansen, maar wil jij vooral heel creatief en improviserend te werk gaan? Kom dan eens kijken bij de cursus dansexpressie in Enschede. Dansexpressie is een moderne dans die aansluit bij het individualisme en expressionisme. Het is een wisselwerking tussen beweging en beleving. Dansexpressie wordt gegeven door onze professioneel geschoolde dansdocente, Jacobien van der Heijden.

Vraag hier een gratis proefles aan!

Sorry, we hebben geen cursussen gevonden die voldoen aan je zoekopdracht. Pas je zoekopdracht aan de linkerkant van deze pagina aan, of ga terug naar het cursusaanbod.
U kunt ook per e-mail of telefoon contact met ons opnemen.

Postcode prijscheck

We vragen je postcode om de juiste tarieven te kunnen tonen. De tarieven kunnen per gemeente wat variëren i.v.m. subsidies die gemeenten beschikbaar stellen.

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

21- € 21+ €

Dit is een dansvorm waar iedereen mee uit de voeten kan. De dansbewegingen worden door de kinderen zelf gecreëerd, vanuit de beleving van een bepaald thema. Door de dansopdrachten worden de fysieke, muzikale en motorische vermogens gestimuleerd en ontwikkeld.

Naast het plezier in bewegen helpt dansexpressie de kinderen om spanning in het lichaam los te laten, kracht en souplesse te ontwikkelen. Tevens krijgen ze meer zelfvertrouwen en leren ze hun creatieve vermogen en fantasie te gebruiken. Het plezier in het maken van de dans en het kijken naar elkaar, schept vertrouwen. Het vergroot de expressie en presentatie van de dansers. Kinderen kunnen tevens beleven hoe het is om voor publiek te dansen en theater ervaring op te doen.

De danser geeft in de dans uitdrukking aan wat hij of zij beleeft. Dansexpressie levert een bijdrage aan de persoonlijke vorming en bewustwording van de danser. Dat proces wordt niet op gang gebracht door het simpelweg overdragen van een dansvorm, maar door mensen aan te spreken in en door de dans.

In dansexpressie neemt het ‘ontdekken’ een heel belangrijke plaats in bij het dansproces. Durven ontdekken is een voorwaarde om tot een persoonlijk dansproces te komen en het opent bovendien de weg naar nieuwe dansbelevingen.

Docent Jacobien van der Heijden

Jacobien is opgeleid tot Theaterdocent (HKU Dramadocent Utrecht) en Dansdocent Dansexpressie (HKA Dans Amsterdam). Zij werkte 2 jaar als actrice/danseres bij het Penta theater onder leiding van Piet Rogie met voorstellingen in Nederland en België. Ze had 13 jaar lang de artistieke leiding van de Montfoortse Balletschool te Montfoort waar zij tevens de lessen dansconditie, kleuter en kinderballet en modern/jazz-dans voor volwassenen verzorgde. Sinds 2004 geeft Jacobien les bij Kaliber Kunstenschool. Naast danslessen verzorgt zij ook de yogalessen bij Kaliber.

Kledingvoorschriften:

Zwart balletpakje met spaghettibandjes, roze balletmaillot, roze leren balletschoentjes (met elastiek).

Voor jongens:

Wit balletpak of wit T-shirt met korte mouwen, korte zwarte broek, witte sokken, witte balletschoenen (met  elastiek).

Tijdens de lessen: geen sieranden/horloges, lang haar opgestoken in een knot. 

Voor dansbenodigdheden kun je terecht bij www.flevodanceshop.nl of www.bol.com.

Postcode prijscheck

Vul hier je postcode in voor de prijzen binnen jouw gemeente.

Prijzen opvragen

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

Kunnen we je helpen?