Blokfluitensemble Esito

Let op!

Voor leerlingen onder de 21 jaar zijn de tarieven, voor alle instrumenten, op te vragen bij de muziekvereniging in uw woonkern (proeflessen zijn altijd gratis!).
Na inschrijving brengt Kaliber Kunstenschool u in contact met de vereniging voor verwerking van de inschrijving.
Ook kunt u zelf rechtstreeks contact opnemen voor meer informatie met de desbetreffende vereniging.
Klik hieronder op de knop ‘meer informatie’.

Meer informatie

Het Esito blokfluitensemble van Kaliber Kunstenschool is een ensemble voor gevorderde jonge blokfluitisten. Esito betekent resultaat. In de context van dit ensemble zou je kunnen zeggen dat dit ensemble het resultaat is van vele jaren oefenen. Het repertoire omvat alle mogelijke muziek voor blokfluitensembles.

Ensembles

Omschrijving
Leeftijd
Lesdag
Locatie
21- €
21+ €
Blokfluit ensemble Esito
14 - 99
donderdag
Enschede
Vul postcode in.
Vul postcode in.
Locatie:
Enschede, W. Wilminkplein 1-2e verd. lok. 02.05
Docent:
Jeroen van Lexmond
Leeftijdscategorie:
14 - 99
Lesdag:
donderdag
Frequentie:
2 Wekelijks
Type cursus:
groepslessen jaarcursus
Startdatum:
08-09-2022
Tijd:
20:00 tot 21:30

Postcode prijscheck

We vragen je postcode om de juiste tarieven te kunnen tonen. De tarieven kunnen per gemeente wat variëren i.v.m. subsidies die gemeenten beschikbaar stellen.

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

21- € 21+ €

De afgelopen jaren heeft dit ensemble flink aan de weg getimmerd. Vele concerten in binnen en buitenland, workshops en concoursen. Uniek aan het Esito ensemble is dat ze de beschikking hebben over een groot arsenaal verschillende blokfluiten. Naast moderne blokfluiten wordt er gebruik gemaakt van een set van 15 Bassano consort blokfluiten. Dit speciaal voor het repertoire tot ca. 1600.Een hele leuke uitdaging en ervaring om hierop te spelen. In 2012, 2014 en 2016 hebben we met deze fluiten meegespeeld in een programma met The Royal Wind Music. In mei 2015 en oktober 2017 hebben we meegedaan aan de ORDA. Daar hebben we een prachtig programma kunnen brengen waaronder werken voor blokfuit en gitaar. Momenteel zijn we bezig met de voorbereidingen voor een programma bij de ORDA 2019. Maar uiteraard spelen we ook regelmatig op plekken in de omgeving.

Wat ga je leren en wat wordt er van jou verwacht?

Je leert tijdens de repetities samen spelen. Voor vroeg barokke- en renaissancestukken maken we gebruik van consort instrumenten. Deze vergen een speciale vaardigheid. Bij voorkeur spelen we uit het hoofd. Als je bij Esito speelt wordt er van je verwacht dat je wekelijks op de repetities komt, speelt op alle blokfluiten, regelmatig thuis oefent en aanwezig bent bij uitvoeringen en concoursen. Daarnaast werk je actief mee aan fotosessies, film en overig tbv publiciteit.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten? Kijk dan op onze Facebook.

Postcode prijscheck

Vul hier je postcode in voor de prijzen binnen jouw gemeente.

Prijzen opvragen

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

Kunnen we je helpen?