Leeftijd

Dit is een beschrijvende tekst

Gemeente

Cursusduur


Improvisatiedans

Let op!

Voor leerlingen onder de 21 jaar zijn de tarieven, voor alle instrumenten, op te vragen bij de muziekvereniging in uw woonkern (proeflessen zijn altijd gratis!).
Na inschrijving brengt Kaliber Kunstenschool u in contact met de vereniging voor verwerking van de inschrijving.
Ook kunt u zelf rechtstreeks contact opnemen voor meer informatie met de desbetreffende vereniging.
Klik hieronder op de knop ‘meer informatie’.

Meer informatie

Improvisatiedans is een dansvorm waarbij de verbeelding en creativiteit van de danser voorop staat. De dansbewegingen creëer je zelf aan de hand van thematische opdrachten. Je leert hoe je je eigen choreografie kunt bedenken en uitvoeren. In de choreografie komen dansbegrippen zoals: tijd, tempo, ritme, kracht en gebruik van de ruimte aan bod. De lessen worden gegeven in Enschede onder leiding van onze professioneel geschoolde docent: Jacobien van der Heijden.

Vraag hier een gratis proefles aan!

Groepsles

Omschrijving
Leeftijd
Lesdag
Locatie
21-
21+
Improvisatiedans
van 9 - 12
woensdag
Enschede
Niet bekend.
Niet bekend.
Locatie:
Enschede NMK 03.01 Balletzaal
Docent:
Jacobien van der Heijden
Leeftijdscategorie:
van 9 - 12
Lesdag:
woensdag
Frequentie:
Wekelijks
Type cursus:
groepslessen jaarcursus
Startdatum:
26-08-2020
Tijd:
17:30 tot 18:30

Postcode prijscheck

We vragen je postcode om de juiste tarieven te kunnen tonen. De tarieven kunnen per gemeente wat variëren i.v.m. subsidies die gemeenten beschikbaar stellen.

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

21- 21+

Wat gaan we doen in de improvisatiedansles?
Middels diverse dansopdrachten worden fysieke, muzikale en sociale vaardigheden gestimuleerd en ontwikkeld. In kleine groepjes ga je aan de slag en aan het einde van de les observeren we elkaars choreografie. We geven elkaar dan feedback door middel van tips en tops. Improvisatiedans vergroot de expressie en verbeelding.

Dansexpressie impro-choreo

Onvoorspelbare dansvorm
Improvisatiedans is een vrije, meer impulsieve en minder strikte technische vorm van dansen, die geïnspireerd wordt door moderne dansstijlen. Bij improvisatiedans draait het niet enkel en alleen om het bedenken van nieuwe bewegingen, maar als een dans waarbij het lichaam bevrijd wordt van gewone (dans)bewegingen. Dankzij de nadruk op het instinctieve, het onvoorspelbare en de vrije beweging waaruit impro uit is opgebouwd, is de danser in staat om authentieke gevoelens en inspiratie te ontdekken en te uiten.

Door de lessen leer je tevens een danscreatie te maken met de basisprincipes en -tools van choreografie. Krijg inzicht in maakprocessen en ontdek waar jij de meeste affiniteit mee hebt en waarmee je jouw eigen ruimte kunt innemen.

Kledingvoorschriften
Makkelijk zittende danskleding, dans/balletschoenen of blote voeten, antislip sokken. Tijdens de lessen: geen sieraden/horloges, lang haar opgestoken in een knot.

De docent
Kaliber heeft de leukste improvisatiedans docent! Klik op de naam van de docent om haar beter te leren kennen:

Postcode prijscheck

Vul hier je postcode in voor de prijzen binnen jouw gemeente.

Prijzen opvragen

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

Kunnen we je helpen?